Prvi deo teksta pročitajte ovde.

Mudrost proističe iz životnog iskustva, koje obuhvata brojne poraze i prihvatanja neuspeha, ali i korigovanja svojih stavova i preusmeravanja napora. Ono što pokušavate da uradite, nekome je odavno uspelo, a svi najbolji i najgori ishodi su takođe već poznati. Ohrabrite se i rizikujte.

Rizike života možete da izbegnete ne čineći ništa. Ali onda rizikujete da platite najvišu cenu izbegavanja rizika – da uopšte ne doživite nikakvo ispunjenje, nikakvo iskustvo, nikakvo zadovoljstvo. Kao i da ne živite.

Univerzum ne postavlja ograničenja, to činite vi sami. Sami sebe uslovljavamo svojim očekivanjima i strahovima. Ako uspete da odbacite i jedno i drugo, ostaje vam samo da date sve od sebe i činite sve što je potrebno – ne preispitujući da li vi to možete.

Uradite dnevno jednu stvar koja vas plaši. Uspeh obično leži u onom pravcu koji je obeležen putokazom straha. Suočite se.

muskarac 2 Mudrosti koje će vas inspirisati da PRIHVATITE rizik (2. deo)

Uspeli ste kad osetite da vam je želja za uspehom jača od straha od neuspeha. Tako se pobeđuje strah. Snagom želje i namere. Kad želja i namera nadvladaju, broj neuspeha više nije važan. Važno je uvek ponovo krenuti putem želje i namere.

Ne gubite vreme živeći nečiji tuđ život. Sve što su vam usadili o životnim vrednostima preispitajte. Možda to nisu vaše vrednosti, vaš put i vaš život. Setite se da vam je vreme ograničeno i nemojte ga potrošiti na ispunjavanje tuđih očekivanja.

Comments