Razum je dobar kalkulant, ali loš savetnik. Ako ne bismo slušali srce, uprkos upozoravajućim signalima razuma, nikada se ne bismo zaljubili, nikada ne bismo rizikovali u poslu, putovali, ili doživeli bilo kakvu uzbudljivu avanturu. Sve najzanimljivije, najzabavnije i najintenzivnije stvari, jako su rizične i razum se bavi procenom rizika. Srce se bavi samo onim što želite.

Nikada nije kasno da postanete ono što možete da budete. Samo treba da prihvatite jedan od najvećih rizika i da prestanete da se držite onoga što mislite da jeste – jer sebe definišemo kroz ograničenja. Ovo možemo donekle, ovo ne možemo, ovo bismo voleli, ali kasno je da pokušavamo… Ostavite sve što poznajete kao svoje ja, kao kad svučete staro odelo. Isprobajte nove stilove i trendove.

Na kraju, niko ne žali zbog onog što je uradio, nego zbog onog što nije. Nastojeći da činimo samo ono što je ispravno, da budemo razumni i pristojni, da obuzdamo svoje strasti i budemo korisni, disciplinujemo svoj duh. Ali ako tu disciplinu ne iskoristimo da uradimo sve što želimo tako da to bude prava stvar, koja nikoga neće povrediti, a koja će ispuniti naš život osećanjem strasnog izgaranja i posvećivanja, onda smo proveli život u negaciji života.

muskarac2 Mudrosti koje će vas inspirisati da PRIHVATITE rizik (2. deo)

Pročitajte još i ovo:

Psovačka mantra: Kako da odgurnete brige? (BLOG)

Da li vam se smučilo da svakoga razumete i savetujete? (BLOG)

Kosmički zakon dobrote i davanja (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.pinterest.com

Aleksina Đorđević

Comments