Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Blog

Odlike dobrog nastavnika i pedagoga

1/2

Svi imamo u sećanju jednog od onih učitelja, nastavnika i profesora koji su na nas ostavili najveći utisak, koje smo voleli i poštovali i koji su možda uticali i na to da odaberemo svoj životni put. Ako se bavite pedagoškim radom, želite da budete jedan od njih – onaj koga će generacije pamtiti i pominjati ga rado, sa ljubavlju i dubokim poštovanjem. Ovo su odlike dobrih nastavnika i pedagoga, koje se ne tiču samo profesionalnog usavršavanja, nego i ličnih osobina i prihvatanja ogromne odgovornosti koju taj poziv nosi.

Pisanje priprema

Svi dobri predavači pišu pripreme za svoje časove, makar to bile samo skice i smernice kojih će se pridržavati. Takođe, oni predaju “iz glave” a svi dobro znamo razliku između predavača koji sedi i čita (iz svoje sveske ili iz udžbenika) i onog koji šeta po učionici, obraća se svakom učeniku, izlaže jasno i povremeno dodatno objašnjava i podstiče učenike da postavljaju pitanja. Kada pripremate čas, setite se čime su vam držali pažnju najbolji predavači, kada ste vi bili učenik, budite kreativni i učinite dosadne stvari pristupačnim i zanimljivim, a komplikovane jednostavnim irazumljivim.

Komunikacija sa učenicima

Na zanimljivom času, svi učenici se osećaju uključeno. Predavač nastoji da povremeno gleda u svakog učenika i tako svi imaju osećaj da im se nastavnik lično obraća. Podstaknite učenike da postavljaju pitanja – ako oni i ne znaju šta im nije jasno (najčešći slučaj), pitajte ih “da li vam je jasno ovo” ili “šta je najteže i najnerazumljivije” i razvijte sa njima razgovor i diskusiju. U svakom odeljenju ima onih koji se drže po strani, ali i onih koji su otvoreni za interakciju i komunikaciju – povežite ove otvorenije i radoznalije sa onima koji su povučeni, oformite timove za podršku i saradnju, pokažite da vam je stalo da svi budu uključeni prema svojim sposobnostima.

Wannabe TV

Editors choice