Početak šeste sezone “Igre prestola” zakazan je za 24. april! Juhuuu! Nego nešto mi poznat taj datum?! Aha, izbori. E baš. Zamisli da moraš da sediš u nekom izbornom štabu i cele noći prebrojavaš glasove, a GOT počeo bez tebe? Pa dno. Nego da li su namerno stavili baš taj datum, m? Neka teorija zavere za neizlaznost ili tako nešto… Sumnjivo je to meni…

Nego baš me briga. Pred mogućnošću da malo živim u Martinovoj uvrnutoj, bestidnoj, brutalnoj, užasavajućoj i na svaki način uznemirujućoj fikciji, umesto u ovoj realnosti koja je “smouk of pusi”, u odnosu na GOT, zabole me i za izbore i za teorije zavere i za to što će biti još dva’es’četvrtih aprila, al’ nas biti neće… Besmisao ugovorene realnosti ne može mi ništa – neko vreme. Nego, dajte ove trejlere da razmotrimo:

Ne možemo da zamislimo kakvu je sudbinu Martin namenio likovima, mada neki baš istrajno preživljavaju i izdvajaju se kao omiljeni junaci. Možda ga težina i zahtevi filmske mašinereije nateraju da poštedi najslađu kraljicu na svim svetovima, omiljenu nam kalisi, čija nam se odvažnost i ranjivost svima ludo sviđa. A opet, ne možemo se zakleti u Martina, prevejan je taj. Možda nas drži u neizvesnosti i nadi da ćemo videti Deneris na gvozdenom tronu, samo zato da bi je u najnelogičnijem momentu… Ne znam… Pojeo zmaj? U svakom slučaju, ovaj kalasar ne obećava ništa dobro, ali našoj kalisi život nikad ništa dobro nije ni obećao ni doneo, pa ipak, ona ostaje neustrašiva i usredsređena na svoj cilj, čak i kad je očajna i preplašena.

Comments