Žene se žale da je džentlmenstvo izumrlo, a muškarci koji znaju kako, gotovo da nemaju konkurenciju. Pridruži im se i budi onaj koji je cenjen, voljen, poštovan i poželjan, savetuju oni koji znaju.

Ljubaznost se isplati. Uglađeno ponašanje, osmeh, strpljenje i ljubazno obraćanje gospodske su odlike. Ali ako nemaš strpljenja da od sebe praviš džentlmena, potreban ti je motiv, a sebe ćeš motivisati tako što ćeš držati u glavi da se ljubaznost isplati. Šta to znači? Iz mog iskustva, ljubaznost zarađuje više novca nego sve ostale akcije i trud. Nemoj mi verovati na reč, nego proveri.”

dzentlmen 3 Saveti iz muškog iskustva: Kako danas da budeš džentlmen?

Razmisli pre nego što progovoriš, ili klikneš send. To zvuči kao jedan od saveta koje bi mogla da ti da tvoja baka – samo zato što to i jeste jedan od bakinih saveta. Nemoj govoriti prvo što ti padne na pamet, naročito ako si pod nekim nabojem, ako ti nešto smeta i nervira te. Uključi mozak i razmišljaj kad razgovaraš sa ženom koja ti se sviđa – ne izgovaraj ono što ti je na jeziku. Diskretne predloge možeš da plasiraš na vrlo fini način, bez upotrebe ijedne eksplicitne reči, bez prostote, uglađeno. Ponašaj se prema svima sa poštovanjem, uvek izbroj do deset pre nego što otvoriš usta ili pošalješ poruku.”

Tu nema nikakve filozofije – ne budi panj, gledaj u svoju ženu, primećuj njene reakcije, ispuni njene potrebe, predvidi njene zahteve. Budi pažljiv u smislu da si stvarno zainteresovan za to kako se ona oseća i šta misli i budi pažljiv kao kad je džentlmenstvo bilo u modi – pridržavaj kapute, otvaraj vrata, donosi cveće i bombonjere, piši nežne poruke, ponudi se da pomogneš uvek – budi tu za nju.”

Comments