Radi ono što tvoja partnerka želi, jer želiš da ona bude srećna i zadovoljna, da se oseti poštovano i uvaženo i mnogo više od toga – da oseća da je za tebe potpuno posebna. A šta je to što se njoj sviđa i od čega se oseća najposebnije na svetu, razlikuje se u zavisnosti od toga kakva je osoba i kakve su joj vrednosti. Ali mali (i veliki) znaci pažnje, romantični gestovi, staranje o njenoj udobnosti i zadovoljstvu nikada nisu suvišni i svaka žena ih prihvata sa zahvalnošću.”

Saosećanje, poštovanje, dostojanstvo – u odnosu prema svima sa kojima stupaš u bilo kakav kontakt i komunikaciju. Svi će te zapamtiti po tome i želeće opet da se sretnu sa tobom. Biti džentlmen je sistem vrednosti, a ne samo način ponašanja prema ženama.”

dzentlmen 4 Saveti iz muškog iskustva: Kako danas da budeš džentlmen?

Veoma je prosto. Biti džentlmen, znači obraćati pažnju. Na to da li u tvojoj blizini nekome treba pomoć, slušati nekoga ko ti se obraća, upijati atmosferu sredine u kojoj se nalaziš i pronaći način da učiniš nešto lepo i pozitivno za druge ljude. Pažnja je vrlo slična ljubavi, ako nije i njen glavni sastojak.”

Da bi danas bio džentlmen, potrebno je da budeš feminista. Potpuno na ženskoj strani, bez oklevanja, u svakom trenutku. I sa punim ubeđenjem da su žene daleko kompleksnija bića od muškaraca i daleko zanimljivija, vrednija i sposobnija, nego što im muški deo sveta obično priznaje.”

Comments