To znači biti otvorenog uma, obraćati pažnju na okruženje i na bližnje, davati sve od sebe u odnosima sa ljudima, imati razumevanja i strpljenja, ali i imati stav i granice i nikada ne biti grub, nasilan i prost.”

Nije teško biti džentlmen, ako si poštena, odgovorna i zrela osoba. Tada je vrlo jednostavno odnositi se s poštovanjem prema svima i svakome – starima, deci, kolegama, šefovima, porodici, životinjama, prirodi, životnom okruženju, imovini. Sve i svi zaslužuju pažnju i poštovanje.”

dzentlmen 2 Saveti iz muškog iskustva: Kako danas da budeš džentlmen?

Svaku ženu tretiraj kao damu, budi ljubazan i predusretljiv i neka ti nikada ne bude teško da budeš na usluzi svojoj ženi i da ispunjavaš njene želje. To je tvoja dužnost i privilegija.”

Ženama ne treba lažno džentlmenstvo, u vidu običnih gestova, to može svako. Radi se o istinskom prepoznavanju i vrednovanju nje kao kompletne osobe, radi se o suštinskom razumevanju za suštinske razlike i o prevazilaženju predrasuda o jednakosti. Ne treba im nametati sliku o tome da treba da budu dame i slabe i da zavise od muške pažnje i pomoći, već im treba ukazati pravu pažnju i adekvatnu pomoć, uvek.”

Pročitajte još i ovo:

Zašto je biti džentlmen uvek dobro rešenje?

Pravila za prave džentlmene

Šta treba da naučiš od STARE ŠKOLE džentlmena

Zapratite svoj omiljeni magazin na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor fotografija: www.instagram.com

Brankica Milošević

 

Comments