Tvoji stavovi kreiraju tvoj način života, a postoje praktični načini kako da svoje stavove unaprediš, da prevaziđeš one koji te ograničavaju i da formiraš funkcionalnije i pozitivnije stavove.

Održavaj jutranju rutinu

Početak dana ti određuje ton celog predstojećeg dana, pa se zato postaraj da ti jutarnja rutina obezbedi izvor pozitivnosti. Dobro je da počneš dan tako da imaš dovoljno vremena za vežbanje, doručak, tuširanje i da neguješ jutarnje navike koje te umiruju i pripremaju za aktivan dan – umesto da ustaješ iz kreveta u poslednjem trenutku, da se oblačiš nabrzinu i juriš da ne zakasniš, ustani ranije i obezbedi sebi barem jedan sat da se spremiš na miru i da se temeljno rasaniš.

zivotni stavovi 1 Šta ti pomaže da formiraš pozitivne životne stavove?

Neguj unutrašnje zadovoljstvo

Skreni fokus sa stvari koje dolaze spolja na to kako se osećaš, telesno, emotivno, psihološki. Ne treba ti nikakav razlog koji dolazi spolja, ništa van tebe, da bi bio zadovoljan sobom. Obrati pažnju na ono što se dešava u tebi, budi zadovoljan zato što si zdrav, što te ništa ne boli, što dišeš i gledaš zanimljiv svet oko sebe – to su odlični razlozi da se osećaš dobro i odlična podloga da neguješ pozitivan stav, jer ono čime zračiš iznutra, privlači ono što dolazi spolja.

Comments