Devojke se depiliraju, brijaju, čupkaju, šišaju dlačice i na svaki način nastoje da ih uklone ili da ih ukrote i oblikuju – to je ženski i to je normalno. Ali, savremeni muškarci su usvojili neke ženske navike iz higijenskih, praktičnih i estetskih razloga, pa više nije čudno što se i vi brijete i čupkate na razne načine. Ipak, muška dlakavost je diskutabilna tema, za razliku od ženske, gde dileme nema, glatko i bezdlako je lepo i prihvatljivo (a opet, tamo dole…ne vole baš svi skorz glatko). Evo nekih različitih ali reprezentativniuh ženskih mišljenja o dlakama na muškom telu – i licu.

Brijanje nogu

Sklonost prema glatkom muškom telu izgleda ne uključuje glatke noge, pošto devojke smatraju da je brijanje nogu opravdano samo ako se muškarac bavi nekim sportom u kome se profesionalci uobičajeno briju, a za to valjda postoji neko sportsko i higijensko opravdanje – manje trenja ili tako nešto. Inače, devojke misle da je brijanje nogu baš ženskasto, da oduzima muškarcima muževnost. Predrasuda, ali eto, tako stvari stoje.

depiliranje muskaraca 4 Šta žene misle o dlakama na muškom telu?

Brijanje ruku

Presuda o glatkosti i maljavosti, ovde je već nešto liberalnija. Mnoge cure smatraju da brijanje ruku nije toliko upadljivo ženskasto kao brijanje nogu i da nekako i nije upadljivo, pa može da prođe. Mišljenje zavisi i od toga da li devojke skidaju dlake sa ruku, jer ako to ne čine, onda im je neshvatljivo zašto bi to činili muškarci.

Brada – i to čitav žbun

U skorije vreme obožavateljke riđobradog Tormunda, divljanina iz mega popularne serije “Igra prestola” povećale su malobrojnu grupu obožavateljki divljih, raspuštenih brada na muškom licu. Veći deo ženske populacije poručuje muškarcima da ako već žele da nose bradu, učine to kultivisano i obuzdano. Bradica sa frizurom je na ceni, bradurina baš i nije. Devojke pominju Deda Mraza, Svetog Savu, Isusa – i ne žele takve asocijacije u intimnim trenucima. A ne žele ni dlake od brade u svojim ustima.

Comments