U vezama su “laki za održavanje”

Oni ne očekuju da budu nekome na prvom mestu, da budu glavni i uvaženi. Ne treba im mnogo pažnje i tetošenja i uveravanja da su posebni i najvažniji u nečijem životu. Ne drže mnogo do skupih poklona, fensi izlazaka i uopšte, ekonomični su za održavanje u svakom smislu. Više će ceniti sve ono što mogu da podele sa partnerom, od sadržaja u kojima zajedno uživaju, do poslednjeg parčeta kolača, nego bilo koji drugi oblik izražavanja bliskosti i partnerstva.

Njihov uspeh je predodređen

Ovu lekciju dobiju kad krenu u školu, gde se nastavnici sećaju njihove starije braće i sestara (po dobru, ili zlu) koji su tu bili nekoliko godina pre njih i prema tome ispoljavaju određena očekivanja u odnosu na mlađe dete. Biti uspešan kao stariji brat, ili dokazati da si bolji od onog što se od tebe očekuje – velike su životne lekcije.

mladje dete 4 Stvari koje naučite o životu kao najmlađe dete u porodici

Neke male veštine nikad ne savladaju, ali zato nauče one velike

Uvek ima nekog ko je veštiji u spremanju večere na brzinu, vožnji automobila, selekciji prljavog veša. Ali zato, kad su velike stvari u pitanju, mlađi veoma rano nauče da često nije dovoljno da čekaju na red, jer kad na kraju stignu, neće biti zadovoljni onim što su dobili (svi pre njih razgrabili su ono bolje) i da je potrebno da se zauzmu i izbore za kvalitetne stvari.

Pročitajte još i ovo:

Saveti za bolje i brže pamćenje

Stvari sa kojima se bore iskompleksirane osobe

Mudri saveti koje treba da primenite odmah

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.designsfever.com

Brankica Milošević

 

Comments