Robin Šarma, kanadski autor nekoliko bestselera o uspehu i ličnom razvoju, predavač i savetnik i uspešan biznismen koji je svetsku popularnost postigao knjigom “Kaluđer koji je prodao svoj ferari” sastavio je za vas listu smernica – kako se ne biste izgubili u nevažnom u potrazi za suštinom. Ako želite da živite svoj puni potencijal, sledite uputstva onoga ko to sigurno čini i stalno objašnjava ljudima kako i oni to da urade.

Samopoštovanje

To pre svega znači da budete iskreni prema sebi. Slavite svoje vrline, prihvatite svoje mane. Poštujte svoje vrednosti. Sledite svoje snove. Čak i kada vas niko od bližnjih ne razume i ne podržava.

Lično junaštvo

Što vam je jači poriv da ostvarite nešto posebno, to ćete više biti povređeni. Što više plešete po nazubljenim ivicama svog najvećeg potencijala, to ćete suočavati sa više strahova. I više ćete puta pasti. Lično junaštvo je u tome da nastavite sa onim na šta ste se obvezali i ono vam donosi duboko ispunjenje i autentičnu snagu.

Iskrena ljubav

Stvoreni smo da volimo. Imajte hrabrosti da otvorite srce koje ste zatvorili u strahu od životnih razočaranja. Tako se ponašaju junaci.

Kreativno izražavanje

Ja sam jako kreativna osoba. Ideje mi neumorno naviru. Ludo sam znatiželjan. Obožavam da učim. Dom mi je prepun knjiga. Pretpostavljam da ste i vi takvi. Predano radite na izražavanju svoje kreativnosti, ispunjava vas radošću i pojačava vaš uticaj.

Comments