Poniznost

Kad ostvarimo uspeh, lako je izgubiti onu glad, iskrenost, empatiju, trud i povezanost koji su vas do njega doveli. Zbog toga se ruše mnoga carstva. I nestaju mnoge ikone. Ono što morate zaštititi, dok se penjete prema nebeskim visinama, su “noge koje vas drže čvrsto na zemlji“. Dugovečnost je ono što vas čini legendom. Trenutak u kojem ego počinje da kontroliše vaš „nastup“, trenutak je u kome počinjete da budete nevažni.

Rad za ljudsko dobro

Većinu života širim ovu poruku: utisak je važniji od dobiti. Nije važno samo kako živite, važno je i kako pomažete. Nikada nisam bio posvećeniji pomaganju drugima nego sad. To je primarni zadatak svakog velikog igrača. Molim vas da činite isto.

Prijateljstvo sa smrću

Živite imajući smrt na umu. Ne na tužan i iscrpljujuć način. Budite svesni da vi, jednako kao ni ja, ne možemo znati koji je poslednji dan našeg života. Rimski car Marko Aurelije rekao je to na vrlo inspirativan način: “Vreme je ljudskog života trenutak; suština tog života je večiti tok; osećaj je nejasan; struktura čitavog tela trošna; duša – nepostojana; sudbina – zagonetna; slava – nepouzdana.”

Prestanite preterano da razmišljate o svakom koraku. Prestanite da se brinete zbog nečega što se verojatno nikada neće dogoditi. Prestanite da pristajete na mrvice. Počnite da živite onako kako najbolji deo vas zna da treba da živite. Tako ćete, na kraju, biti u potpunosti čovek i istinski fantastični.

Izvor fotografija: instagram.com/robinsharma

Brankica Milošević

Comments