Naravno da znaš da novcem možeš da obezbediš udobnosti i uslove, ali ne možeš da kupiš osećaj, sadržaj, razlog, ono što te iznutra ispunjava i usrećuje. Međutim, kad napraviš spisak stvari koje možeš da kupiš, a koje nisu to što ti je suštinski potrebno, iako stvaraju uslove za to, onda je mnogo jasnije. Možda nije ohrabrujuće, ali je veoma istinito.

Novcem možeš kupiti kuću, ali ne možeš da stvoriš dom. Jer, dom je osećaj, energija, emocije, a ne zidovi i nameštaj, koliko god oni bili po tvom ukusu.

novac 2 Važne stvari koje novac kupuje ali ne garantuje da ćeš ih imati

Možeš da kupiš lek, ali zdravlje ne. Jer zdravlje je stvar ravnoteže, stabilnosti, rešenosti, rada na sebi i ljubavi prema sebi. Neki ljudi provedu život u bolesti i zavisnosti od kupovine i upotrebe lekova i nikada nisu zdravi, a jedino ispunjenje i sreća koju pronalaze sastoji se u suštini od samosažaljenja.

Novac može da okupi oko tebe ekipu koja će uživati u tvojoj darežljivosti, ali ne može kupiti prijateljstvo. Jer, prijatelj je onaj koji ostaje uz tebe i onda kad si sebičan, glup, depresivan, tužan, kad bankrotiraš i kad nemaš ništa za davanje.

Comments