Novac će ti obezbediti laskanje, ali ne i poštovanje. Tvoj ego će biti nahranjen, ali kad bi mogao da čuješ šta ti govore iza leđa, bio bi poražen.

Možeš da kupiš druženje i seks, ali kad se završi kupljeni termin, pored tebe neće biti osobe koja te voli i želi i sa kojom ugodno provodiš vreme. Razmenu emocija i vođenje ljubavi ničim ne možeš da kupiš.

novac 3 Važne stvari koje novac kupuje ali ne garantuje da ćeš ih imati

Novac može da ti kupi položaj, ali ne i osećaj zadovoljstva i ispunjenosti koji imaš kad svoj uspeh dostigneš radom i kad zaslužiš svako svoje unapređenje i kad znaš da si postigao uspeh zato što ga zaslužuješ.

Novcem možeš da obezbediš nešto slobodnog vremena, ali to vreme moraš sam da ispuniš sadržajem, svrhom, strašću, značenjem.

Možeš da kupiš knjige, ali ne možeš znanje, iskustvo i mudrost. Čitanje je svakako najbolja hrana za dušu, ali knjiga ima i u biblioteci, a ako samo čitaš, a ne živiš, proživljavaš, patiš, voliš, ludiš, procesuiraš, shvataš i osnažuješ svoje izvore svetlosti i hrabrosti, živećeš u svetu mašte, bez realnog iskustva.

Comments