Novcem možeš kupiti nečije usluge, ali ne i njegovu lojalnost. Odanost, vernost, lojalnost, posvećenost – to zaslužuješ onim što jesi, što daješ i čime zračiš.

Novcem kupuješ provod i uzbuđenja, ali osećanje unutrašnjeg mira ne možeš ničim da kupiš. Ukoliko neprekidno posežeš za uzbuđenjima, samo pokušavaš da pobegneš od nemira koji osećaš kad ostaneš sam sa sobom.

novac 4 Važne stvari koje novac kupuje ali ne garantuje da ćeš ih imati

Novac može da kupi pripadnost visokom društvu, ali ne može da kupi istinski nivo – njega moraš sam da dostigneš, razvojem, znanjem, oplemenjivanjem sebe, izgradnjom karaktera. A kad sve to činiš, onda si klasa za sebe i kad ne pripadaš nikakvoj visokoj klasi.

Možeš da kupiš luksuzne poklone, ali ne možeš osećanje radosti davanja. Da bi bio srećan što drugima daješ, uopšte ne moraš nikad ništa da im kupiš.

Novac obezbeđuje materijalna dobra, ali ne i osećanje zahvalnosti. Ako si zbog jurnjave i sticanja stalno zabrinut i pod stresom, stalno nezadovoljan jer još nisi stekao sve što želiš i u strahu da će ti neko nešto oduzeti, zatvoren si u začaranom krugu materijalnosti. Zahvalnost dolazi zbog sasvim jednostavnih stvari, kao što je činjenica da je jutro sunčano, da ti je kafa savršena, da si smiren i ispunjen i da je život dobar i čudesan.

Pročitajte još i ovo:

Preporuke duhovne prakse: Ovih 5 stvari NE otkrivajte o sebi

Šta to rade DRUGAČIJE oni koji neuspeh shvataju kao izazov

Stvari koje razumeju SAMO tvrdoglavi 

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.thefashionisto.com

Brankica Milošević

 

Comments