Kao i mnogi ljudi danas, verovatno se i vi borite da obavite sve poslovne zadatke u toku radnog vremena. Međutim, samo preuzimanje i instaliranje najboljih aplikacija za produktivnost na računaru neće nužno učiniti da budete produktivniji. Koliko i kako radite zavisi od industrije u kojoj radite, vaših ličnih interesovanja i specifičnosti posla. Dobra vest je da ipak možete da koristite aplikacije za produktivnost kako biste poboljšali svoj pristup poslu, a mi smo izdvojili nekolicinu na koje treba da obratite pažnju.

Najpopularnije aplikacije za produktivnost

Microsoft Teams

Microsoft Teams je od obične platforme za komunikaciju; ona omogućava timovima da sarađuju na dokumentima u realnom vremenu, integriše se sa brojnim aplikacijama i alatima unutar Microsoft 365 ekosistema, kao što su Excel, Word i PowerPoint, čime se olakšava zajednički rad na projektima. Teams takođe nudi mogućnost organizovanja virtuelnih sastanaka, radionica, i webinara sa naprednim opcijama kao što su deljenje ekrana, virtualne pozadine, i mogućnost snimanja sastanaka. Zahvaljujući svojim bogatim funkcionalnostima, Teams predstavlja ključno rešenje za unapređenje produktivnosti i efikasnosti unutar organizacija.

Todoist 

Todoist je aplikacija dizajnirana da pomogne korisnicima da organizuju svoj život i rad kroz jednostavno, ali efikasno upravljanje zadacima. Osim osnovnih funkcija za beleženje i organizovanje zadataka, Todoist omogućava postavljanje prioriteta, rokova i podsetnika, kao i da organizuju zadatke po projektima i kategorijama. Integracija sa drugim alatima, poput Google Kalendara, omogućava korisnicima da automatski sinhronizuju svoje zadatke sa kalendarom, pružajući sveobuhvatan pregled predstojećih obaveza. Kroz gemifikaciju, poput sistema bodovanja i dostignuća, Todoist takođe motiviše korisnike da ostanu produktivni i redovno obavljaju svoje zadatke.

Notion 

Notion je višenamenska aplikacija koja kombinuje beleške, upravljanje projektima, baze podataka na jednom mestu, pružajući korisnicima fleksibilnost da kreiraju prilagođene radne prostore koji odgovaraju njihovim specifičnim potrebama. Njegova modularna priroda omogućava korisnicima da lako dodaju, reorganizuju i prilagođavaju sadržaj pomoću blokova, što Notion čini izuzetno prilagodljivim za različite vrste projekata i radnih tokova. Zahvaljujući bogatim opcijama za saradnju, timovi mogu u realnom vremenu raditi zajedno na dokumentima, deliti informacije i efikasno organizovati informacije. Notion je postao popularan među pojedincima i organizacijama koji traže sve-u-jednom rešenje za organizaciju i produktivnost.

389A5131 Najpopularnije aplikacije za povećanje produktivnosti na poslu

Pantalone i džemper: Tommy Hilfiger, Naočare: Optiplaza

Google Keep

Google Keep ti omogućava da hvataš, upravljaš i deliš misli kao digitalne lepljive beleške, dostupne samo sa Google nalogom. Ovo je intuitivna aplikacija za beleške koja korisnicima omogućava brzo zapisivanje ideja, kreiranje lista za obavljanje i čuvanje fotografija ili audio-zapisa. Njegova glavna prednost je jednostavnost korišćenja i mogućnost pristupa beleškama sa bilo kog uređaja, zahvaljujući sinhronizaciji sa Google nalogom. Keep podržava i funkciju prepoznavanja teksta na slikama, omogućavajući korisnicima da pretražuju i organizuju beleške korišćenjem oznaka i boja za lakše pronalaženje informacija. Integracija sa Google Docs i Google Calendar dodatno proširuje njegovu funkcionalnost, čineći ga korisnim alatom za planiranje i organizaciju svakodnevnih zadataka.

Obsidian

Obsidian je aplikacija koja omogućava povezivanje beleški u međusobno povezanu mrežu, ali zahteva vreme i trud da se u potpunosti iskoristi. Ona koristi principe povezivanja misli i ideja na sličan način kao što mozak povezuje informacije, čineći je izvanrednom za duboko razmišljanje i povezivanje znanja. Sa moćnom funkcijom interne povezanosti, korisnici mogu da kreiraju bogatu mrežu beleški, transformišući obične zapise u dinamičnu bazu znanja. Podrška za Markdown zapisima omogućava elegantno formatiranje teksta, dok pluginovi proširuju funkcionalnosti aplikacije, omogućavajući korisnicima da radni prostor prilagode svojim potrebama. Obsidian je idealan za istraživače, pisce i svakoga ko teži da izgradi sopstvenu bazu znanja ili digitalnu baštu misli.

Google Calendar

Google Calendar je centralni alat za upravljanje vremenom koji omogućava korisnicima da jednostavno organizuju svoje dnevne aktivnosti, događaje i sastanke. Jedna od njegovih ključnih prednosti je integracija sa drugim Google servisima, kao što su Gmail i Google Tasks, što omogućava automatsko dodavanje događaja iz e-mail poruka i sinhronizaciju zadataka. Google Calendar takođe podržava funkcije kao što su postavljanje različitih vremenskih zona za sastanke, što je idealno za timove koji rade na daljinu. Podeljene kalendare može koristiti više ljudi, omogućavajući timovima da se sinhronizuju i efikasno planiraju svoje vreme.

Fantastical

Fantastical koristi obradu prirodnog jezika za zakazivanje sastanaka i nudi elegantan interfejs i integraciju sa popularnim aplikacijama kao što su iCal i Google Calendar. Fantastical se ističe intuitivnim interfejsom i mogućnošću razumevanja prirodnog jezika, što korisnicima omogućava da lako kreiraju događaje i podsetnike jednostavnim unosom teksta, kao što je “kafa sa Ivanom u utorak u 10č”. Ova aplikacija takođe nudi napredne funkcije kao što su pregledi kalendara po danu, nedelji, mesecu, kvartalu i godini, te podršku za prilagođene šablone za događaje i zadatke. Integracija sa popularnim kalendarima i aplikacijama poboljšava organizaciju i produktivnost, dok njena sposobnost da se prilagodi na osnovu izabranih filtera omogućava korisnicima da fokusiraju pažnju na ono što je važno.

Pročitajte i ovo: Podkasti koji će vas učiniti pametnijim i srećnijim, a nisu o sportu

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Nikola Gudelj

Comments