Ceo svet poštuje blistavi um i neprevaziđeni genije Nikole Tesle, koji je svoje pronalaske ostavio upravo celom svetu u nasleđe. Osim pronalaska naizmenične struje, Tesla je zaslužan za izum radija, daljinskog upravljača, rendgenskih zraka, laserskih zraka, robotike i još mnogo toga. Dok je živeo i radio, bio je vizionar, daleko ispred svog vremena. Čitav vek kasnije, kada njegovu zaostavštinu bolje razumemo i razvijamo, on je i dalje to isto – vizionar, daleko ispred našeg vremena i zagonetke njegovog uma će čovečanstvo i dalje pokušavati da shvati i razreši. Jedan od ključeva za razumevanje Teslinog prosvetljenog stvaralaštva, jeste vizuelizacija, koju je veliki naučnik redovno praktikovao i u nju duboko verovao.

Tesla je verovao da praksa stvaranja mentalne slike, vizuelizacije onoga što želite, može pomoći da postignete veći uspeh u svim oblastima života. Vizuelizacija vaših ciljeva i želja, prvi je korak ka tome da oni postanu stvarnost i ako se fokusirate na sliku u svom umu i verujete da će se ona ostvariti, na kraju će se ta slika manifestovati u vašem životu.

Percepcija stvarnosti   

Tesline vizionarske sposobnosti nisu bile samo napredne, već su podsećale i na drevna ezoterična znanja. Hermetička tradicija tvrdi da je sve u umu i da je univerzum mentalan i ovaj koncept je odavno prepoznat, uz shvatanje da naše percepcije stvarnosti potiču iz našeg sopstvenog uma.

Tesla je takođe verovao da vizuelizacija pomaže da ostanete motivisani i da razvijete pozitivan stav prema postizanju svojih ciljeva.

Konačno, Tesla je verovao i da vizuelizacija pomaže da povećate svoju kreativnost i veštine rešavanja problema.

Sa ovim alatima možete stvoriti ispunjeniji i uspešniji život – vizuelizujući ishode svojih snova i želja, možete ih ostvariti.

Šta je vizuelizacija

Vizuelizacija je praksa stvaranja mentalnih slika onoga što želite da postignete ili privučete u svoj život. Ovu tehniku koristili su brojni poznati pronalazači, preduzetnici, umetnici, vrhunski sportisti, kako bi ostvarili željeni profesionalni uspeh. Ali, to je moćno sredstvo za ostvarenje ciljeva u svim životnim aspektima. Vizuelizacija podrazumeva korišćenje mašte za stvaranje mentalne slike ili scenarija koji želite, a zatim fokusiranje na tu sliku tokom nekoliko minuta, svakodnevno. Možete je koristiti da manifestujete bilo koju vrstu cilja, od poboljšanja zdravlja i bliskih odnosa, do finansijskog uspeha. Redovnom vizuelizacijom ishoda svojih želja, povećavate verovatnoću da će one postati stvarnost.

Moc vizuelizacije u koju je verovao Tesla – a mozete i vi 3 Moć vizuelizacije u koju je verovao Tesla – a možete i vi

Košulja: Sartoria Barbolini (Gant) Ušće, Sako: Sartoria Barbolini Beo, Pantalone: Mona Man Beo, Maramica u džepu: Kigili Ušće, Torba: Mona MAN Beo Naočare Optiplaza (Dior) Ušće Patike N fashion (Paciotti) Ušće

Pročitajte i ovo: Jednostavna praksa za povećanje inteligencije

Vizuelizacija se zasniva na ideji da naše misli utiču na stvarnost i fokusirajući se na ono što želimo, možemo to i da ostvarimo. Redovnom vizuelizacijom možete kreirati jasnu mapu puta koju možete da pratite ka postizanju svojih ciljeva.

Uz pravi način razmišljanja i posvećenost, vizuelizacija vam može biti veoma korisna. Kada zamišljate sebe kako uspevate, to vas motiviše da preduzmete akciju i da se držite toga, tokom vremena, da ostanete fokusirani na ono što je važno i da se oslobodite sumnji i strahova vezanih za postizanje ciljeva. Verujućiu sebe i svoju sposobnost da ostvarite ono što želite, pravite postavku za uspeh, „podešavate“ svoj um i svoju energiju na visoku frekvenciju postignuća.

Kako da praktikujete vizuelizaciju

Uspešno vizuelizovanje zahteva posvećenost, strpljenje i pozitivan stav. Počnite sa ciljem na umu – stvorite u svojim mislima sliku ili scenu onoga što želite da ostvarite. Uverite se da je cilj konkretan i detaljan.

Budite dosledni – provedite nekoliko minuta svakog dana fokusirajući se na svoju mentalnu sliku i ojačavajući je u svojim mislima.

Stvorite osećaj stvarnosti – kreirajte živopisne slike onoga što želite, sa osećajem da se to već dešava, da je to ono što živite. Osetite te emocije, povezane sa postizanjem uspeha u svim oblastima vašeg života.

Prihvatite neizvesnost – prirodno je da se osećate nesigurno ili zabrinuto za budućnost, ne dozvolite da ta osećanja ometaju vaš napredak.

Preduzmite akciju – vizuelizacija nije dovoljna sama po sebi. Morate preduzeti konkretne korake ka postizanju svojih ciljeva. Mentalne slike vam stvaraju put, ali vi njime morate krenuti i proći, u realnosti svakodnevnog života.

Verujte u sebe – verujte da ćete postići uspeh, ako nastavite da vizuelizujete svoje ciljeve i ulažete napor da ih dostignete.

Koristite vizuelizaciju kao alat koji vam pomaže da otključate svoje potencijale i stvorite sebi ispunjeniji život.

Pročitajte i ovo: Kako sviranje bubnjeva utiče na mozak

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Đorđe Đoković

Comments