Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Nutricionistički mitovi koje treba da ignorišeš

Nutricionistički mitovi koje treba da ignorišeš

1/3

Kada se bilo ko raspituje o dijetama, mršavljenju, dovođenju tela u top formu, jedan od najčešćih saveta će sigurno glasiti “a da poseiš nutricionistu”. I ovo je zaista jedan od najpametnijih koraka u toj nameri, jer nakon svih provera, analiza i dobijenih rezultata, nutricionista je taj koji može da te posavetuje najbolje kako da postigneš na zdrav i relativno brz način ono što želiš. Međutim, i tu postoje neke “rupe”, te neki saveti koji ne ispadaju uvek tačni.

Tamni hleb je zdraviji

Reklo bi se da čovečanstvo ne može da funkcioniše bez hleba nikako, a posebno muškarci kojima je potrebno više hrane da se najedu i osete sitost. Međutim, fama koja postoji između belog i crnog hleba nešto je što je marketinški smišljeno, pa su isti ti nutricionisti koji su se okrenuli zaradi i promociji počeli da podržavaju priču o razlikama između crnog i belog hleba. Istina je ta da se ne razlikuju u velikoj meri, jer crni hleb od brašna ima u najvećoj meri belo brašno u sebi, što ga dovodi do toga da su isti. Ukoliko želiš da tvoj hleb bude zaista zdrav onda jedini način da to dobiješ jeste da jedeš proizvode od celog zrna i semenki, koje ne utiču na povećanje holesterola, masti u organizmu, a obiluju vitaminima koji su ti potrebni.

 

zdrava hrana 1 Nutricionistički mitovi koje treba da ignorišeš

Wannabe TV

Editors choice