Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Karijera i biznis

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

2/4

IMG 7215 1 Branimir Brkljač – vreme je za nove priče
Suočeni sa sve manjom efikasnošću svojih “reklamnih kampanja” brendovi veruju da će boljim ponudama i nižim cenama privući te dodatne kupce koji im izmiču svakog dana. Zato sve te “neponovljive” ponude kojima smo svakodnevno bombardovani i nisu ništa drugo nego čiste navlakuše kojima se pokušavaju potkupiti navodno neodlučni kupci. Došli smo dotle da se na neki popust od -20% više niko ni ne osvrće.

Daj bar 70-80% popusta pa da razgovaramo. Istovremeno, tradicionalni mediji koji takodje uglavnom ne razumeju šta se dogadja, svoj oglasni prostor meren u sekundama, minutima ili stranicama nude sve jeftinije kako bi kompenzovali sve manji broj gledalaca, slušalaca i čitalaca. Sve češće se “brand personality” reducira na cenu što može da donese neke rezultate samo na kratki rok.

IMG 7254 1 Branimir Brkljač – vreme je za nove priče
Ljudi koji rade u marketinškoj industriji su itekako svesni tektonskih promena koje su se u proteklih desetak godine dogodile u sferi medija i komunikacija, tu je veliki broj pametnih, kreativnih i sposobnih ljudi. I tu je najveća ironija u celoj ovoj priči. Svi su oni aktivni učesnici u tom novom komunikacijskom ambijentu u kome živimo, ali i kada je “posao” u pitanju onda se i dalje svi ti fejsbuci, tviteri, instagrami i ostali digitalni mediji tretiraju kao televizije, radija i novine.

Zakupljuju se, meri se broj klikova i lajkova isto kao što se mere rejtinzi i tiraži. Tradicionalnim elektronskim i štampanim medijima se samo dodaju digitalni mediji. Pogrešno je ove nove medije tretirati na stari način, jer tu efekata nema.
Sa ovim džepnim kompjuterom od koga se ne razdvajamo i koga još uvek, valjda po nekoj inerciji, zovemo “mobilni telefon”, mada je to već postalo praktično naš novi organ, ekstenzija našeg tela, svako od nas je medij. Svakoga dana mi proizvodimo odredjenu količinu programa koji emitujemo, a istovremeno konzumiramo program koji ga emituju oni koje smo prihvatili da budu naš auditorijum. Naravno, gledamo mi i dalje i televiziju i čitamo neke novine, ali su to sve manje mediji koji utiču na naše stavove i odluke generalno, pa tako i na one o kupovini.

Wannabe TV

Editors choice