Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Karijera i biznis

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

“Mokrin House” je za kratko vreme postao poznata tačka za globalne digitalne nomade.Digitalno nomadstvo možemo da definišemo kao jedan od modernih lajfstajl trendova. Digitalni nomadi su frilenseri koji su povezali lepo i korisno i spojili rad i putovanje pa tako radeći putuju i upoznaju svet. Pored gradova neke od njih zanimaju i poneka egzotična destinacija, a tu je “Mokrin House”, koji predstavlja urbanu tačku u ruralnoj sredini, vrlo privlačan. Samo ove godine se više od četiri stotine digitalnih nomada zaustavilo u “Mokrin House” na svom putovanju po svetu i provelo na severu Banata od nekoliko dana do nekoliko meseci.

Kako postojanje jedne sajber kuće, fokusa svega urbanog, može da utiče i doprinese razvoju ruralne zajednice u kojoj se nalazi?
Ovde možemo da govorimo o više nivoa tog uticaja. Pre svega “Mokrin House” zapošljava ljude iz sela i lokalne zajednice, naši gosti i posetioci boraveći ovde kupuju lokalne proizvode i koriste usluge u selu. Pored toga, imamo redovne programe za lokalno stanovništvo – od besplatnih edukativnih programa do koncerata, filmskih projekcija, izložbi, tribina… A u planu su nam još ambiciozniji projekti kroz koje ćemo još više uključiti ljude iz lokalne sredine.

Kakva je sudbina gradova i sela?

Do sada su gradovi bili simbol urbanog, a sela simbol ruralnog. Uz to urbano je značilo dobru perspektivu, mogućost izbora, dok je ruralno bilo najčešće sinonim za zaostalo, siromašno i propalo. U gradove se odlazilo sa nadom, a u sela se vraćalo poražen. Ulazimo u vreme kada će se te granice brisati. Sa gašenjem čitavih tradicionalnih industrija dosta gradova će zaostajati u razvoju a neki i propadati. Istovremeno, rastu i razvijaće se nove moderne delatnosti koje će se razvijati i u manjim i seoskim sredinama, pa urbano više neće biti nešto što se isključivo vezuje za grad. “Mokrin House” je simbol i najbolji primer tog trenda.

Wannabe TV

Editors choice