Kroz istoriju muške mode, košulja je prošla dugačak put. Od praktičnog odevnog predmeta gde se nije mnogo vodilo računa o estetici, do današnjih različitih modela i varijacija u pogledu dezena, vrste materijala, dugmadi

Danas postoji više različitih krojeva košulja koje svaki muškarac treba da bira, pre svega, prema svojoj liniji, a onda i u skladu sa odevnom kombinacijom. Predstavljamo vam najčešće modele.

Klasičan model

klasican model1 Koji model košulje nosite?

To je košulja koja je najbliža njenom izvornom obliku. Šira je, tako da omogućava lakše kretanje i može dobro da sakrije stomak kod gojaznih muškaraca. Ovaj model je preporučljiv za sve one koji preferiraju klasičan stil odevanja i stavljaju udobnost ispred modnih trendova.

Slim model

slim fit1 Koji model košulje nosite?

Ovaj model je korak bliže ka modernoj košulji, ali istovremeno u zavisnosti od materijala može da bude i za neke ozbiljnije prilike. Blago je strukirana i rukavi su joj nešto uži, tako da treba razmisliti pre oblačenja ovakve košulje, ako imate koji kilogram više. Izrađene su najčešće od nekih streč materijala koji omogućavaju rastegljivost tamo gde je potrebno.

Savremeni model

modern fit1 Koji model košulje nosite?

Verovatno najpopularniji model na listi je spoj između klasičnog i slim modela. Uzimajući najbolje od jednog i drugog u pogledu udobnosti i stila, vrlo je prilagodljiva, naročito za mlađe muškarce i rado nosiva.

Super slim skini model

super slim1 Koji model košulje nosite?

Kako joj i samo ime kaže, ova košulja je totalno uz telo, tako da bi muškarci koji nemaju perfektno telo, trebali da je zaborave. Ona je toliko uska da bi na nekom malo gojaznijem izgledala kao da će da pukne.

Olivera Denčić

 

Comments