Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Zdravlje i fitnes

Kako hranom do BOLJEG zdravlja?

1/3

Da je hrana jedan od najbitnijih faktora u očuvanju zdravlja zna se odavno, a i mnoga medicinska istraživanja su to dokazala. Nije dovoljno da kažete da je neko vaš, deka ili neko stariji živeo skoro sto godina, a jeo sve masno, ljuto i kiselo. Iako su stariji zaista tako jeli i jelovnik im je sadržao veoma jaku hranu svakog dana, zaboravljate da su oni bili pod jakim fizičkim naporima zbog rada u polju i ogromnim njivama, živeli su u mnogo zdravijim sredinama, a danas to nije slučaj, pa je potrebno da se o hrani vodi mnogo računa. Trebalo bi da se što manje unose masti, ugljeni hidrati, a ishrana da se bazira na zdravoj hrani, punoj vitamina, minerala, voća i povrća uostalom, koji pored toga što ne stvaraju problem u organizmu, deluju kao snažni antioksidansi, te vaš organizam oslobađa mnogobrojnih toksina koji se konstantno skupljaju.

Kako hranom do BOLJEG zdravlja2 Kako hranom do BOLJEG zdravlja?

Da biste održali svoj organizam zdravim, a samim tim i vaš spoljašnji izgled će biti sve bolji, morate uneti neke namirnice koje možda na prvi pomen i nisu nešto što će vas privući, ali ako ste svestan i muškarac koji zna šta su prioriteti, onda ćete ih sigurno uvrstiti što više u svoje svakodnevne obroke, a pored toga ima i onih namirnica koje sigunro volite, a veoma su zdrave.

Iako većina sigurno voli meso, brzu hranu prženu u dubokom ulju, trebalo bi da se opredelite za to da većinom birate ribu. Ili bar da jednom nedeljno bude na vašem meniju. Najbolji izbor je pastrmka, a s obzirom na to da je veoma ukusna, onda vam neće teško pasti. Muškarci češće obolevaju od bolesti srca u odnosu na žene, a pastrmka je riba koja sadrži omega 3 masne kiseline koje su veoma dobre u borbi i preventivi srčanih bolesti. Omega 3 masne kiseline imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje srca, a pored toga deluju i protiv upalnih procesa, a i ubrzavaju metabolizam.

Wannabe TV

Editors choice