1/3

Deset pravila za srećniji i bolji život koje vam danas predstavljamo su zasnovana na recenzijama najpoznatijih psiholoških istraživanja i istraživanja iz srodnih disciplina. Put do sreće je individualna avantura, ali brojni dokazi upućuju da se ova pravila neprekidno provlače kao bitni faktori koji ostavljaju pozitivan uticaj na sreću, blagostanje i zadovoljstvo ljudi.

Činite dobra dela za druge

Briga o drugima je od izuzetnog značaja za našu sreću. Pomaganje drugim ljudima nije samo dobro za njih, ono čini da i sami budemo srećniji i zdraviji. Davanje stvara snažne emocije povezanosti među ljudima i pomaže izgradnju snažnijeg društva za sve. Nije sve u novcu i u opipljivim, materijanim stvarima– možemo poklanjati i vreme, ideje i energiju.

Povežite se sa ljudima oko sebe

Međuljudski odnosi su sveukupno najbitniji činilac koji doprinosi našoj sreći. Ljudi sa snažnim i razgranatim društvenim vezama su srećniji, zdraviji i žive duže. Bliske veze sa porodicom i prijateljima nam pružaju ljubav, značenje, podršku i osnažuju naše osećanje samovrednosti. Šire društvene mreže nam daju smisao pripadanja.

Vodite računa o svom telu

Naše telo i naš um su povezani. Ukoliko smo aktivni, srećniji smo i osećamo se dobro po pitanju fizičkog zdravlja. To momentalno poboljšava raspoloženje i čak nas može podići iz depresije. Isto tako svoje blagostanje možemo popraviti isključujući se iz kontakta sa tehnologijom, praktikovati izlaske u prirodu i time što ćemo imati dovoljno sna!

poljana 10 pravila za bolji život

Editors choice