Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Biti džentlmen – to nisu gestovi

1/2

U suštini radi se o poštovanju, a ne o ponašanju iz bontona – shvatanje džentlmenstva se promenilo od vremena kada je muškarac morao da bude alfa zaštitnik, a žena krhka i nesamostalna. Zaštitnički poriv muškarca time nije ugrožen, ali da krenemo ispočetka. 

Otvoriti ženi vrata, pridržati kaput, pomeriti stolicu, izvaditi ruke iz džepova kad razgovaraš sa ženom, doneti cveće, platiti račun, nakloniti se i poljubiti ruku – to su gestovi i mogu da deluju prijatno i navedu ženu da se oseća kao dama, ali to je uglavnom cirkuska predstava za javnost. Svaka žena je zaista sposobna da sama prođe kroz vrata, sedne na stolicu, obuče kaput i svejedno joj je da li su ti ruke u džepovima dok razgovarate. 

Svaka samostalna žena će želeti da podelite račun, ili će hteti da i ona tebe časti ponekad, a što se tiče cveća i ljubljenja ruke – to će svaka žena shvatiti kao kompliment, kada se odvija u privatnosti, bez prisustva publike.  

Tretirati ženu kao kraljicu, zapravo ima vrlo stvarno značenje. Počnimo od jednostavne analize – šta karakteriše kraljice? 

One imaju odgovornost i moć i nastoje da se nose i sa jednim i sa drugim, koristeći sve svoje kapacitete – razum, obrazovanje, iskustvo, učenje, razumevanje. Takođe, kraljice imaju transparentne granice i ne prihvataju ništa osim onog što zaslužuju – a to je poštovanje i divljenje. Kraljicama su potrebni muškarci, zaštitnici i ljubavnici, savetnici i prijatelji, ali ona ih mora birati pažljivo, jer ako se samo prepusti osećanjima, rizikuje izdaju. Izdana kraljica je pokojna kraljica, tako da je ovo prilično pitanje života i smrti. 

Wannabe TV

Editors choice