Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Učimo od njih: Zbog čega introvertne osobe imaju prijateljstva za ceo život?

1/3

Prijateljstvo podrazumeva mnogo toga. OD zabave i druženja, preko podrške u najrazličitijim situacijama, savetima, pa sve do bezuslovne ljubavi. I svi ih “gajimo” i “održavamo”, ali kada su u pitanju ona najiskrenija, prijateljstva koja traju tokom celog života, mnogo stvari možemo da naučimo od introvertnih osoba, jer nekako ostvaruju uvek baš takva prijateljstva. Iako introvertni ljudi umeju da budu prilično zatvoreni, komunikacija im je otežana, ali kada je ostvare, znaju kako šta da urade i kako da pronađu osobu koja će im biti pravi prijatelj. Evo šta oni to rade možda bolje i više od nas, pa u ovome uspevaju skoro bez promašaja.

Znaju da “pročitaju” situaciju

Introvertne osobe uvek sagledaju celu situaciju, u svojoj glavi je razlože do najsitnijih detalja i tako znaju kako da postupaju i šta dalje da urade. Jedna od njihovih osobina jeste da nikada ne reaguju naglo, bez razmišljanja, zbog čega retko dolazi do nekih razmirica i nerazumevanja u njihovim odnosima sa prijateljima, ali i uopšte u bilo kojim drugim osoba, a sve zahvaljujući tome što stvar sagledaju iz više uglova i trude se da je što bolje razumeju.

Savršeni su slušaoci

Jedna od karatkeristika dobrog prijateljstva jeste da imaš osobu koja će da te sasluša i koju ćeš da saslušaš, bez obzira na to o čemu se radi. Ovo je osnov kvalitetnog odnosa, koji introvertne osobe ne zaobilaze, pa ako imaš nekoga takvog u svojoj okolini, onda već znaš koliko dobro umeju da te slušaju, bez obzira da li se radi o nekom problemu ili lepoj stvari. A osim toga, introverte vole da slušaju, više nego da pričaju.

prijateljstvo 4 Učimo od njih: Zbog čega introvertne osobe imaju prijateljstva za ceo život?

Wannabe TV

Editors choice