Nikada teže, ali titula je odbranjena. Nisu se još ni stekli utisci, a Partizan je već ostao bez svog kapitena Žofrija Lovernja. Francuz je bio prvi stranac u istoriji kluba koji je poneo kapitensku traku, a ovim pismom se oprostio od Grobara:

“Dragi moji prijatelji,
želeo sam da vas ovim putem pozdravim i napišem vam par reči. Bilo mi je potrebno par dana odmora, posle duge i teške sezone i velikog emotivnog naboja. Teško mi je bilo i naći prave reči. U isto vreme sam presrećan zbog osvojene titule i tužan što ću napustiti Partizan. Znao sam da će jednoga dana to morati da se desi, ali sam se trudio da o tome nikada ne razmisljam. Za nastavak moje karijere sam odabrao ambicioznu rusku ekipu Himki, i srećan sam i uzbuđen zbog toga.

Zofri Lovernj Hot Sport: Oproštajno pismo Lovernja

Od mog dolaska u Partizan, nakon što je Leo prvi otvorio vrata, stvari su se dešavale kao u snu. Konačno sam pronašao ono sto sam verovao da negde postoji, dobio sam svoju šansu i iskoristio je, osvojio ABA ligu i domaće prvenstvo, potom i prvenstvo Evrope sa reprezentacijom, kao i Top 16 i prvenstvo ove godine.

Ostatak teksta pročitajte ovde.

Comments