Deveti maj svet obeležava kao Dan pobede u Drugom svetskom ratu, a Evropa kao svoj dan. Međutim, na planini Tari ovaj datum će biti obeležen kao momenat još jednog malog, ali važnog trijumfa, kada će velika grupa volontera čistiti ovu planinu i pokazati koliko je važno da brinemo o svojoj okolini i prirodi, kao i da je potrebno da svako od nas da svoj doprinos tome. 

“Planina Tara je među najvećim prirodnim lepotama koje Srbija ima. Zato smo je i odabrali za organizaciju Tribaliona, najuzbudljivije trke sa preprekama u Srbiji koja će se održati 8. maja. Očekujemo sjajnu sportsku avanturu, u dve različite rute trka sa preprekama. A kada već koristimo staze i prirodne blagodeti za sport, najmanje što možemo da uradimo dan posle jeste da se okupimo i da počistimo za sobom, ali i za drugima koji su boravili na Tari i koristili njene staze”, kaže Dragiša Nikolić, jedan od organizatora trke.

Reč je o trci čiji glavni deo je Tribalion Challenge, od 21 km i 35 prepreka koje treba savladati do cilja. Visoki zidovi, penjanje uz konopac, nošenje i vuča tereta, vodene prepreke, puzanje kroz blato, samo su neki od izazova sa kojima će se suočavati takmičari, i to sve uz 1150 metara kumulativnog uspona.

Nešto lakši zadatak učesnicima predstavlja Tribalion green trka, u dužini od 12 km i 25 prepreka. Tu je i dečija trka od 3 km i 15 prepreka za decu uzrasta do 14 godina. 

Tribalion 1 e1619188616587 Tribalion: Trka koja vodi putevima drevnik ratnika i pomera granice, ali i brine o zaštiti naše prirode

“Za koju god opciju se učesnici odluče, sigurno se neće pokajati. Nestvarnom stazom kanjona, pored veličanstvenog vodopada u srcu šume, raskošnim usponom, kroz fantastičnu prirodu, vodimo vas ka cilju i onom savršenom osećaju da ste ponovo pomerili sopstvenu granicu”, navodi Dragiša Nikolić.

Takmičari se već uveliko spremaju za 8. maj i raduju se trci. 

“Jedva čekam da se upustim u ovaj izazov. Ove godine na Tribalion trci učestvujem sa adidas Runners Belgrade timom i očekujemo dobre rezultate i sjajan provod”, ističe Lidija Radulović, članica AR Belgrade tima, strastveni ljudbitelj trail trka i neko ko se već pet godina aktivno bavi temama zaštite životne sredine i održivim razvojem. 

Kao neko sa iskustvom u ovom tipu sportskih aktivnosti, Lidija otkriva šta su to trail trke, kako se pripremiti za Tribalion, zašto ga ne treba propustiti i zašto je oprema iz adidas Terrex linije idealna za rekreaciju u prirodi.  

adidas Terrex kolekcija dostupna je u Sport Vision radnjama. 

Tribalion 2 e1619188645543 Tribalion: Trka koja vodi putevima drevnik ratnika i pomera granice, ali i brine o zaštiti naše prirode
Comments