Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Zdravlje i fitnes

Dijeta pećinskog čoveka

Ukoliko si poput većine muškaraca, onda sigurno želiš da budeš vitak ali mišićav. Postoji toliko mnogo dijeta koje obećavaju brzo i lako mršavljenje te navode mnogobrojne poznate ličnosti koje su navodno smršale na taj način, ali uglavnom se svi ovi režimi svode na to da moraš da izbaciš bar jednu veliku grupu namirnica (proteine, ugljene hidrate ili vlakna) iz svoje ishrane, a znamo da to nije zdravo.

Ako želiš da izgubiš suvišne kilograme na zdrav način, bolje je da promeniš način života i trudiš se da jedeš zdravo i umereno.

Ipak, ako želiš brzo da popraviš štetu ukoliko si u poslednje vreme malo nabacio stomak, razmisli o Paleo dijeti koja se svodi na to da je dozvoljeno da jedeš samo onu hranu koja je bila dostupna pećinskom čoveku.

Dijeta pećinskog čoveka 3 Dijeta pećinskog čoveka

Ova dijeta se uglavnom bazira na proteinima i konzumira se uglavnom piletina, riba, crveno meso, kao i voće i povrće, orašasti plodovi i semenke.

Nisu dozvoljene nikakve žitarice, a samim tim ni testa kao niti bilo kakvi proizvodi koji su od toga napravljeni. Dakle zaboravite na svaku vrstu prerađene hrane, kao i na sve vrste šećera i slatkiša, jer prosto to nisu jeli ni pećinski ljudi.

Dijeta pećinskog čoveka 2 Dijeta pećinskog čoveka

Ovako ćete sigurno smršati, jer je sva ta hrana koja goji izostavljena iz ove dijete. Ovakva dijeta zapravo ima cilj da promeni vaš način života i poboljša vaše zdravlje pre svega, a samim tim će i doći do smanjenja procenta masti u vašem telu, kao i jačanje mišića.

Naravno, kada ste na ovakvoj dijeti, to ne znači da dozvoljenu hranu možete da jedete u neograničenim količinama. I dalje je moguće da preterate, tako da je pametno da ograničite svoje porcije.

Dijeta pećinskog čoveka 1 Dijeta pećinskog čoveka

Ipak, ukoliko se hranite na ovaj način bićete više siti nego uz neki drugi način ishrane, jer proteini izazivaju veći osećaj sitosti od druge vrste hrane. Zato se potrudite da konzumirate proteine uz svaki obrok i bez problema ćete “pregurati” svaki dan dok ne dođete do idealne težine.

Lenka Gatić

Wannabe TV

Editors choice