Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Zdravlje i fitnes

Mitar Pešić: “Kada probudite emociju kod ljudi, znate da nešto radite dobro”

1/2

Upoznajte Mitra Pešića, jednog od osnivača fitness kluba “Teget”, koji kroz vežbu, zabavu i dobru atmosferu neguje zdrav stil života, koji je svakome dostupan. Mitar je rođen u Zadru, a odrastao je u Kraljevu, da bi kasnije došao u Beograd – gde je završio Fakultet za sport i fizičko vaspitanje. Nakon završenih studija, Mitar upisuje i Fakultet za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Pre osnivanja sada već uspešnog fitness kluba, on je četrnaest godina radio kao project and sales manager, čime je stekao poslovno iskustvo koje mu je pomoglo u kasnijem ostvarenju svog poslovnog sna – otaranju sopstvenog biznisa, fitness kluba “Teget”. Sportom se aktivno bavi od 2000. godine, kao takmičar džudo ekipe Olimp, Omladinskog džudo kluba, i kao član Prve i Super lige Srbije. Fitness klub “Teget”, zajedno sa poslovnom partnerkom, otvara prvog oktobra 2019. godine, sa idejom da se on proširi i na ostale segmente iz sfere fitnessa i wellnessa. Trenutno je sa prijateljima u procesu razvijanja platforme puorilife.com, koja će funkcionisati kao regionalna podrška za suplementaciju kada je u pitanju pure health i performance. Saznajte šta smatra svojim najvećim uspehom u životu, šta nam je rekao o fitness klubu “Teget”, personalnim treninzima i zdravom načinu života, kao i njegove odgovore na mnoga druga pitanja iz sfere fitnessa i sporta.

m Mitar Pešić: Kada probudite emociju kod ljudi, znate da nešto radite dobro

WANNABE MAN: Kada i kako je nastao fitness klub “Teget”?

MITAR: Baveći se poslom trenera još od dvehiljadite godine, ideja o otvaranju sopstvenog kluba nikada nije prestala da postoji. Nakon više od decenije rada u korporaciji, ideja je sazrela 2017. godine, kada sam definitivno odlučio da jednoga dana klub i otvorim. Potrebno je bilo tri godine da se stvari poslože i da sa prijateljem pronađem zajednički partnerski interes, ali i zajednički “jezik” – kako bismo ušli u ovu realizaciju. Sada smo partneri uz konstantan rast. Činjenica da je ona žena, dodatno ulepšava ton saradnje. Počeli smo sa radom prvog oktobra 2019. godine.

WANNABE MAN: Kakav pristup vežbanju i stilu života neguje klub “Teget”?

MITAR: Koncept “Teget” ima ideju da kroz zabavu i dobru atmosferu, tokom vežbanja, ljudima promeni loše navike – neaktivnost, lošu ishranu. Bavljenjem fizičkom aktivnošću ili sportom, samim tim i kvalitetnom izbalasniranom ishranom, dokazano utičemo i na sve ostale sfere života pozitivno.

WANNABE MAN: Šta se u tvom životu promenilo otkako si doneo odluku da se baviš ovim poslom?

MITAR: Promenilo se radno vreme (smeh) koje nemam, živim taj zivot. Budim se rano izjutra i ležem oko jedanaest sati. Radim posao koji volim, što samim tim i nema takvo ime – “posao”. Dakle, ja sam praktično nezaposlen. To se promenilo (smeh).

m1 Mitar Pešić: Kada probudite emociju kod ljudi, znate da nešto radite dobro

WANNABE MAN: Da li ti je sada “lako” da vodiš wellness stil života, ili su i dalje potrebni jaka volja i disciplina?

MITAR: Najvažnija stvar u životu, bez obzira na to kojim poslom se bavimo, je fokus na odluku, tačnije doneti jasan cilj gde želimo da budemo. To se često zanemari i onda izostane rezultat, i stvaraju se tenzija i nervoza. Važno je znati da je to najteži momenat, doneti jasno definisan cilj, a sredstvo dolazi ako se okružite pravim ljudima.

WANNABE MAN: Koliko dugo se intenzivno baviš treninzima?

MITAR: Od dvehiljadite godine, trenirajući džudo kao član ekipe Prve i Super lige Srbije. Crossfitom aktivno od 2016. godine. Prvi put sam čuo za crossfit 2007. godine.

WANNABE MAN: Da li je značajno da svaki trening bude presonalizovan, i zašto?

MITAR: Ako kažete personalizovan, vi verovatno mislite na individualni rad sa trenerom. Individualni rad može biti i onaj u grupi, ako se tome posvetite dovoljno, i razgovarate sa trenerom. Jako je važno da radite ono što je za vas dobro. To nam je sve zapisano u genima, gde jedan test o tome može sve reći.

m2 Mitar Pešić: Kada probudite emociju kod ljudi, znate da nešto radite dobro

Wannabe TV

Editors choice