Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Zdravlje i fitnes

Mitar Pešić: “Kada probudite emociju kod ljudi, znate da nešto radite dobro”

1/2

Upoznajte Mitra Pešića, jednog od osnivača fitness kluba “Teget”, koji kroz vežbu, zabavu i dobru atmosferu neguje zdrav stil života, koji je svakome dostupan. Mitar je rođen u Zadru, a odrastao je u Kraljevu, da bi kasnije došao u Beograd – gde je završio Fakultet za sport i fizičko vaspitanje. Nakon završenih studija, Mitar upisuje i Fakultet za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Pre osnivanja sada već uspešnog fitness kluba, on je četrnaest godina radio kao project and sales manager, čime je stekao poslovno iskustvo koje mu je pomoglo u kasnijem ostvarenju svog poslovnog sna – otaranju sopstvenog biznisa, fitness kluba “Teget”. Sportom se aktivno bavi od 2000. godine, kao takmičar džudo ekipe Olimp, Omladinskog džudo kluba, i kao član Prve i Super lige Srbije. Fitness klub “Teget”, zajedno sa poslovnom partnerkom, otvara prvog oktobra 2019. godine, sa idejom da se on proširi i na ostale segmente iz sfere fitnessa i wellnessa. Trenutno je sa prijateljima u procesu razvijanja platforme puorilife.com, koja će funkcionisati kao regionalna podrška za suplementaciju kada je u pitanju pure health i performance. Saznajte šta smatra svojim najvećim uspehom u životu, šta nam je rekao o fitness klubu “Teget”, personalnim treninzima i zdravom načinu života, kao i njegove odgovore na mnoga druga pitanja iz sfere fitnessa i sporta.

m Mitar Pešić: Kada probudite emociju kod ljudi, znate da nešto radite dobro

WANNABE MAN: Kada i kako je nastao fitness klub “Teget”?

MITAR: Baveći se poslom trenera još od dvehiljadite godine, ideja o otvaranju sopstvenog kluba nikada nije prestala da postoji. Nakon više od decenije rada u korporaciji, ideja je sazrela 2017. godine, kada sam definitivno odlučio da jednoga dana klub i otvorim. Potrebno je bilo tri godine da se stvari poslože i da sa prijateljem pronađem zajednički partnerski interes, ali i zajednički “jezik” – kako bismo ušli u ovu realizaciju. Sada smo partneri uz konstantan rast. Činjenica da je ona žena, dodatno ulepšava ton saradnje. Počeli smo sa radom prvog oktobra 2019. godine.

WANNABE MAN: Kakav pristup vežbanju i stilu života neguje klub “Teget”?

MITAR: Koncept “Teget” ima ideju da kroz zabavu i dobru atmosferu, tokom vežbanja, ljudima promeni loše navike – neaktivnost, lošu ishranu. Bavljenjem fizičkom aktivnošću ili sportom, samim tim i kvalitetnom izbalasniranom ishranom, dokazano utičemo i na sve ostale sfere života pozitivno.

WANNABE MAN: Šta se u tvom životu promenilo otkako si doneo odluku da se baviš ovim poslom?

MITAR: Promenilo se radno vreme (smeh) koje nemam, živim taj zivot. Budim se rano izjutra i ležem oko jedanaest sati. Radim posao koji volim, što samim tim i nema takvo ime – “posao”. Dakle, ja sam praktično nezaposlen. To se promenilo (smeh).

m1 Mitar Pešić: Kada probudite emociju kod ljudi, znate da nešto radite dobro

WANNABE MAN: Da li ti je sada “lako” da vodiš wellness stil života, ili su i dalje potrebni jaka volja i disciplina?

MITAR: Najvažnija stvar u životu, bez obzira na to kojim poslom se bavimo, je fokus na odluku, tačnije doneti jasan cilj gde želimo da budemo. To se često zanemari i onda izostane rezultat, i stvaraju se tenzija i nervoza. Važno je znati da je to najteži momenat, doneti jasno definisan cilj, a sredstvo dolazi ako se okružite pravim ljudima.

WANNABE MAN: Koliko dugo se intenzivno baviš treninzima?

MITAR: Od dvehiljadite godine, trenirajući džudo kao član ekipe Prve i Super lige Srbije. Crossfitom aktivno od 2016. godine. Prvi put sam čuo za crossfit 2007. godine.

WANNABE MAN: Da li je značajno da svaki trening bude presonalizovan, i zašto?

MITAR: Ako kažete personalizovan, vi verovatno mislite na individualni rad sa trenerom. Individualni rad može biti i onaj u grupi, ako se tome posvetite dovoljno, i razgovarate sa trenerom. Jako je važno da radite ono što je za vas dobro. To nam je sve zapisano u genima, gde jedan test o tome može sve reći.

m2 Mitar Pešić: Kada probudite emociju kod ljudi, znate da nešto radite dobro

Wannabe TV

Editors choice