Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Zdravlje i fitnes

Najčešće muške bolesti i njihova prevencija

1/3

Muškarci postaju zabrinuti za svoje zdravlje tek kad osete prve znake da više nisu mladi i da način života uzima danak. Mnogi uspevaju na vreme da promene životni stil, a najzdraviji i najvitalniji su oni koji neguju zdrave životne stilove dok su još mladi i snažni. Evo uznemirujućeg spiska bolesti od kojih najčešće oboljevaju muškarci, kao i načina da se spreči njihova pojava.

2dd38a500d630b761719298ebdde6391 Najčešće muške bolesti i njihova prevencija

Oboljenja srca i krvnih sudova

Oboljenja srca i krvnih sudova prva su na listi i predstavljaju najveću opasnost za zdravlje muškarca. Stručnjaci procjenjuju da će do 2020. godine kardiovaskularne bolesti postati vodeći uzrok obolijevanja i umiranja u celom svetu. Nauka je utvrdila da su najčešći uzrok smrti kod muškaraca srčani i moždani udar, a najčešći uzroci bolesti su pušenje, povišeni krvni pritisak, dijabetes i gojaznost. Holesterol se akumulira u zidovima krvnih sudova, dok ste još mladi i nemate nikakve smetnje i stvara se arterijski plak i razvija se ateroskleroze. Postoji mogućnost da se deo arterijskog plaka transportuje kroz krvne sudove što može izazvati začepljenje manjih krvnih sudova. Kao posledica začepljenja, oštećeni organ u većoj meri gubi svoje funkcije. Ukoliko se začepljenje krvnog suda desi u mozgu, onda je to moždani udar, a ako se desi na srcu, srčani udar. Prestanak pušenja, fizička aktivnost i umerena ishrana bogata voćem i povrćem a bez masti i šećera, predstavljaju pravu preventivu kardiovaskularnih oboljenja, ali i mnogih drugih.

Rak pluća

Teško se otkriva u početnom stadijumu, brzo se širi i metastazira i odnosi polovinu obolelih, kaže statistika. Kao glavni uzrok navodi se pušenje, a prestanak pušenja je najbolja preventiva.

Wannabe TV

Editors choice