Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

Šta je mamurluk i kako da ga sprečiš (i izlečiš)

1/2

Mamurluk se najlakše leči tako što uopšte ne dođete u situaciju da trpite njegove posledice – to što vas posle “vesele” noći boli glava, imate vrtoglavicu i mučninu, usporeni ste i kao da se krećete kroz vodu i osećate se malaksalo i iscrpljeno, posledica je trovanja alkoholom. A ne morate popiti galone piva, da bi vaše telo reagovalo na intoksikaciju.

Zato, pre svega, treba da znate koliko alkohola možete da podneste, odnosno, kako vaš organizam reaguje. A zatim treba da poštujete svoje granice. Jedno pivo je za vas možda sasvim dovoljno, a ako vas društvo podstiče (ruganjem, izazivanjem, čuđenjem), pa popijete više od onog što možete da podnesete, budite spremni da se narednog dana (pa i duže) osećate bolesno i iscrpljeno.

mamurluk 1 Šta je mamurluk i kako da ga sprečiš (i izlečiš)

Za osetljivost na alkohol, u organizmu je uglavnom odgovorna količina vode, koja pomaže u razređivanju alkohola. Zato, ako želite da se provedete, a da se ne obeznanite i ujedno sprečite strašan mamurluk, pijte vodu. Posle čašice žestokog pića, čaše vina ili piva, neka čaša vode bude vaše sledeće piće – tako ćete usporiti konzumiranje alkohola, ugasiti žeđ koju alkohol obično izaziva i koju obično pokušavamo da “ugasimo” tako što ćemo popiti još alkohola, povećati šanse organizma da razblaži toksično dejstvo alkohola i ublažiti posledice.

Otkrijete vrstu pića koju najbolje podnosite – za mnoge, to su bela žestoka pića (votka i džin), ili pivo. Crveno vino sadrži velike količine tanina, koji može aktivirati glavobolju, a slatka pića, likeri i viski, takođe obično izazivaju jači mamurluk.

Osvežavajući kokteli su dobar izbor, ali nemojte izgubiti računicu – oni se lako piju, jer su ukusni i sadrže voćne sokove i šećere, pa mogu delovati bezazleno. Ni sa čokoladicama punjenim rumom ne treba da preterate, a naročito ne sa voćnim koktelima.

Wannabe TV

Editors choice