Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Zdravlje i fitnes

Šta je mamurluk i kako da ga sprečiš (i izlečiš)

1/2

Mamurluk se najlakše leči tako što uopšte ne dođete u situaciju da trpite njegove posledice – to što vas posle “vesele” noći boli glava, imate vrtoglavicu i mučninu, usporeni ste i kao da se krećete kroz vodu i osećate se malaksalo i iscrpljeno, posledica je trovanja alkoholom. A ne morate popiti galone piva, da bi vaše telo reagovalo na intoksikaciju.

Zato, pre svega, treba da znate koliko alkohola možete da podneste, odnosno, kako vaš organizam reaguje. A zatim treba da poštujete svoje granice. Jedno pivo je za vas možda sasvim dovoljno, a ako vas društvo podstiče (ruganjem, izazivanjem, čuđenjem), pa popijete više od onog što možete da podnesete, budite spremni da se narednog dana (pa i duže) osećate bolesno i iscrpljeno.

mamurluk 1 Šta je mamurluk i kako da ga sprečiš (i izlečiš)

Za osetljivost na alkohol, u organizmu je uglavnom odgovorna količina vode, koja pomaže u razređivanju alkohola. Zato, ako želite da se provedete, a da se ne obeznanite i ujedno sprečite strašan mamurluk, pijte vodu. Posle čašice žestokog pića, čaše vina ili piva, neka čaša vode bude vaše sledeće piće – tako ćete usporiti konzumiranje alkohola, ugasiti žeđ koju alkohol obično izaziva i koju obično pokušavamo da “ugasimo” tako što ćemo popiti još alkohola, povećati šanse organizma da razblaži toksično dejstvo alkohola i ublažiti posledice.

Otkrijete vrstu pića koju najbolje podnosite – za mnoge, to su bela žestoka pića (votka i džin), ili pivo. Crveno vino sadrži velike količine tanina, koji može aktivirati glavobolju, a slatka pića, likeri i viski, takođe obično izazivaju jači mamurluk.

Osvežavajući kokteli su dobar izbor, ali nemojte izgubiti računicu – oni se lako piju, jer su ukusni i sadrže voćne sokove i šećere, pa mogu delovati bezazleno. Ni sa čokoladicama punjenim rumom ne treba da preterate, a naročito ne sa voćnim koktelima.

Wannabe TV

Editors choice