Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Zdravlje i fitnes

Šta je mamurluk i kako da ga sprečiš (i izlečiš)

1/2

Mamurluk se najlakše leči tako što uopšte ne dođete u situaciju da trpite njegove posledice – to što vas posle “vesele” noći boli glava, imate vrtoglavicu i mučninu, usporeni ste i kao da se krećete kroz vodu i osećate se malaksalo i iscrpljeno, posledica je trovanja alkoholom. A ne morate popiti galone piva, da bi vaše telo reagovalo na intoksikaciju.

Zato, pre svega, treba da znate koliko alkohola možete da podneste, odnosno, kako vaš organizam reaguje. A zatim treba da poštujete svoje granice. Jedno pivo je za vas možda sasvim dovoljno, a ako vas društvo podstiče (ruganjem, izazivanjem, čuđenjem), pa popijete više od onog što možete da podnesete, budite spremni da se narednog dana (pa i duže) osećate bolesno i iscrpljeno.

mamurluk 1 Šta je mamurluk i kako da ga sprečiš (i izlečiš)

Za osetljivost na alkohol, u organizmu je uglavnom odgovorna količina vode, koja pomaže u razređivanju alkohola. Zato, ako želite da se provedete, a da se ne obeznanite i ujedno sprečite strašan mamurluk, pijte vodu. Posle čašice žestokog pića, čaše vina ili piva, neka čaša vode bude vaše sledeće piće – tako ćete usporiti konzumiranje alkohola, ugasiti žeđ koju alkohol obično izaziva i koju obično pokušavamo da “ugasimo” tako što ćemo popiti još alkohola, povećati šanse organizma da razblaži toksično dejstvo alkohola i ublažiti posledice.

Otkrijete vrstu pića koju najbolje podnosite – za mnoge, to su bela žestoka pića (votka i džin), ili pivo. Crveno vino sadrži velike količine tanina, koji može aktivirati glavobolju, a slatka pića, likeri i viski, takođe obično izazivaju jači mamurluk.

Osvežavajući kokteli su dobar izbor, ali nemojte izgubiti računicu – oni se lako piju, jer su ukusni i sadrže voćne sokove i šećere, pa mogu delovati bezazleno. Ni sa čokoladicama punjenim rumom ne treba da preterate, a naročito ne sa voćnim koktelima.

Wannabe TV

Editors choice