Zapazi ovo “odrasla osoba” – godine ne čine zrelost, ali uzrast čini odraslost. A ako ti uspeva da se otarasiš ovih stvari, onda svakako imaš šanse da zrelošću dostigneš svoje godine.

1. Partijanje do besvesti, kao kad si imao 21. Kad se opijaš u tridesetim, onda više to ne činiš zbog zabave i provoda, nego si alkoholičar.

2. Ignorisanje svojih dugova, stanja na računu i uopšte, finansija. Odgovornost, jednako zrelost.

3. Uhođenje bivše putem društvenih mreža. Prevaziđi to, živi svoj život.

4. Ostajanje u toksičnim odnosima. Ovo je jedna od težih stavki – lako je navići se na toksične prijatelje i partnere i ostati zaglavljen u nezdravim odnosima, koji te iscrpljuju i nerviraju, umesto da oplemenjuju tvoj život.

5. Život u prošlosti – kriviš svoje nesrećno detinjstvo, roditelje i okolnosti u kojima si odrastao za svoje neuspehe, za nedostatak hrabrosti i ambicija, za to što ti veze nisu uspele, što nisi pronašao posao koji voliš, što si nesrećan. Suoči se sa svojim s.anjima i preuzmi odgovornost za svoj život – do tridesete ti je krajnji rok.

smisao zivota 4 30 stvari koje svaka odrasla osoba treba da prestane da radi do 30 e

6. Koristiš vikend da se oporaviš od mamurluka i nespavanja, pa ga prespavaš i preležiš, umesto da radiš nešto konstruktivno za šta nisi imao vremena preko nedelje.

7. Nemaš nikakvu ušteđevinu i mesto gde možeš da se skloniš, za svaki slučaj. Razradi plan B i plan C, bićeš stabilniji i manje ćeš strahovati i zavisiti od okolnosti.

8. Prestani da govoriš DA da bi ispunio tuđa očekivanja, naročito onda kad ne nameravaš da ih ispuniš, jer tada si običan lažov. Bolje odmah reci NE.

9. Ostaješ na poslu koji ti zagorčava život i uništava zdravlje (mentalno i fizičko). Verovatno ne možeš odmah da napustiš takav posao, ali možeš da razradiš strategiju i da počneš da tražiš izlaz i rešenje.

10. Slanje poruka dok voziš. U vožnji si odgovoran i za svoj i za tuđe živote, shvati to jednom za svagda.

Comments