1/3

Ovaj vikend sasvim prolazimo uz horor filmove, neke davne trilere, koji i te kako umeju da slede krv u venama. Možda je to baš odličan način da privolite svoju simpatiju, nekoga koga jako volite, da još jače priđe u zagrljaj, jer strah od filma ume tako da deluje. Šalu na stranu, ukoliko si ljubitelj horor filmova, onda si neke od ovih sigurno pogledao, a ako nisi, eto taman načina da popuniš svoje slobodno vreme.

Oduvek smo živele u zamku (1962)

“Oduvek smo živele u zamku” (We Have Always Lived in the Castle) film je koji je objavljen 1962. godine, a nastao je prema romanu Širčli Džekson koji nosi isti naziv. Naime, radi se o psihološkom trileru koji prati preostale članove porodie Blekvud koja živi na svom imanju izlovana od ostatka meštana sa kojim se najbolje ne slažu, a sve zbog događaja iz prošlosti. Mnogo toga se menja u trentuku kada dolazi jedan njihov dalji rođak. Priča koja i kroz roman, kao i kroz film, ubacuje jezu u svakog svog posmatrača i te kako je vredna gledanja.

Noć veštica (1978)

Film koji smo pratili kroz nekoliko nastavaka jeste svakako “Noć veštica” koja prati priču Majerska, psihijatrisjkog bolesnika koji beži iz bolnice, te onda kreće u akciju i ubija, u ovom delu tri tinejdžera, nakon čega doktor Lums prati njegov trag i pokušava da ga ubije. Retko se ko seti da pogleda baš ovaj film iz 1978. godine, pa je dobar odabir, posebno sada kada se Noć veštica približava.

Editors choice