Uglavnom to šta muškarci pričaju o ženama nema nikakvu težinu. Neretko, oni koji se predstavljaju kao znalci, zapravo nemaju pojma. Pre no što započnete ceo taj perpetualni kako-do-žena razgovor, imajte na umu da su nekada postojali muškarci daleko superiorniji od vas koji su pokušali da pronađu iste te odgovore.

Kogod da tvrdi da je uspeo da u potpunosti razume suprotni pol ili je Bog ili je Džek Nikolson. Postojanje boga je doduše malo diskutabilno, ali postojanje Džeka Nikolsona je nepobitno, razrešenje ove misterije se samo kazuje. No, vratimo se citatima:

10. Sigmund Frojd

top 10 quotes about women by men 10 10 citata istorijskih faca o ženama

“Veliko pitanje koje nikada nije bilo razrešeno, i na koje ja nikada nisam umeo da odgovorim iako posedujem 30 godina iskustva u istraživanju ženske duše, glasi: Šta žena želi?”

Kada držite Edipov kompleks u malom prstu, znate sve o tumačenju snova i pančlajn vam je: “Naše vreme je isteklo”, veovatno mislite da znate sve odgovore. Neki misle da su odgovor dijamanti, drugi da je to temeljno poznavanje romantičnih komedija sa Džordž Klunijem, ali činjenica je da niko nije baš siguran.

 9. Albert Ajnštajn

top 10 quotes about women by men 9 10 citata istorijskih faca o ženama

“Kada muškarac sedi sa lepom devojkom, sati deluju kao minuti. Ali, stavite ga da sedi na usijanoj plotni i minut će trajati duže no bilo koji sat. To je relativnost.”

 Ako ste ikada imali sreće da startujete onu brinetu i navučete je na razgovor, znate tačno o čemu je Ajnštajn govorio. Vreme naprosto leti, i tih pola sata nastojanja da ne piljite u dekolte svoje sagovornice su gotovi u treptaju oka. Ako je TO relativnost, ne mogu da dočekam da čujem Ajnštajnovu metaforu za kvantnost atomskih vibracija.

Comments