Njegove trojke su ‘čiste kao suza’, one sa devet metara su ‘from downtown’. Za mnoge se govorilo da šutiraju sa parkinga, a on ima najjači izbačaj i ‘odlazi’ dalje od svih i ‘šutira sa druge planete’ – Bogdan Bogdanović, the trojka.

Bogdan Bogdan Bogdanović za HotSport: Ovo je bila moja godina! (VIDEO)

Eminentni treneri Evrolige izabrali su ga za ‘zvezdu u usponu‘. Bio je najefikasniji igrač Partizana sa 14, 78 poena što mu je donelo peto mesto u EL, najbolji klupski asistent sa 3,7 asistencija po utakmici, najbolji trojkaš (2,17 po utakmici) i prvi po broju faulova nad njim (4 po meču).

Osvojio je titulu sa Partizanom, proglašen je za MVP šampionata, bio je najbolji strelac finalne serije, u kojoj je ubacio 123 poena (od 305 Partizana), što je 30, 75 po meču . Prosečno je imao pet skokova i četiri asistencije. U finalnoj seriji je tri puta imao indeks korisnosti veći od 30, a u četvrtoj utakmici postigao je čak 36 poena i stao rame uz rame sa Draženom Dalipagićem i Draženom Petrovićem.

Na sve to nadovezao se NBA draft , Finiks Sansi su ga izabrali kao 27. pika, potom je potpisao četvorogodišnji ugovor za Fenerbahče, u kojem će igrati do odlaska u NBA. Kao šlag na tortu nadovezala se srebrna medalja Srbije na Mundobasketu uz Bogdanove fenomenalne partije. FIBA ga je uvrstila među desetoricom najboljih igrača Evrope, društvo mu u tom izboru pravi reprezentativni saigrač Miloš Teodosić, glasanje traje do 16. januara, na sajtu FIBA.

Nastavak pročitajte ovde.

Comments