Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Draft

Istine o isključivanju tehnologije: Akustična verzija života

1/3

Stalno se govori o tome kako povremeno treba da isključite telefone, da se izmrežite, da iščupate kablove iz struje i da malo živite unplugged. To vam verovatno neće uspeti u vašoj sobi ili kancelariji, jer ste tu vezani za svakodnevicu, koja je maksimalno tehnološki uključena – brza komunikacija, dostupnost, informacije, ne možemo da zamislimo dan bez toga, u svom svakodnevnom okruženju. Dakle, idite na pecanje. Na kampovanje. Da ložite vatru i gledate u zvezde. Da se izmestite iz tehnološkog sveta koji je brzinu ubrzao do momentalnosti. Diskonektujte se iz virtuelnog sveta i uključite senzore i veštine koje ste zapostavili.

Šta će se desiti kad vas tri dana nema na mreži?

Prava je istina da to apsolutno niko neće primetiti. Svi su toliko zauzeti, toliko priključeni i toliko okrenuti sopstvenim problemima i zadovoljstvima, da na vas uopšte niko ne misli. Nećete zateći inboks pun poruka tipa “gde si, šta se dešava s tobom?” Tri dana u svetu svakodnevne momentalnosti prođe za tri sata. Sad, kad biste nestali bez odjave i upozorenja na mesec dana, verovatno bi bilo drugačije. A da li biste podivljali za to vreme? Ne, ne biste. Samo biste usporili do normalne brzine življenja.

Istine o isključivanju tehnologije Akustična verzija života Istine o isključivanju tehnologije: Akustična verzija života

Šta ako nešto morate da zabeležite?

Pa znate, postoji jedna drevna veština koja se upražnjava olovkom na papiru i zove se pisanje. Ručno. Pešice. Ponesite beležnicu i olovku, sedite pod zvezdama uz vatricu i napišite sastav o svom akustičnom doživljaju sveta. Napišite pismo. Čik. Prvo ćete otkriti da mešate ćirilicu i latinicu i da ste zaboravili pisana slova. I posle šest rečenica boleće vas ruka i ukočiće vam se prsti. Nemojte toliko da stežete olovku i da pokušavate da njome klikćete po papiru, samo je držite ovlaš i vucite, crtajući slova. Znate ono, azbuka. Brzo sad jedno preslišavanje, od A do Š. Ako znate sva slova azbuke, to je dobar znak – akustika života još uvek odzvanja u vama, niste postali robot.

Wannabe TV

Editors choice