Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Draft

Istine o isključivanju tehnologije: Akustična verzija života

1/3

Stalno se govori o tome kako povremeno treba da isključite telefone, da se izmrežite, da iščupate kablove iz struje i da malo živite unplugged. To vam verovatno neće uspeti u vašoj sobi ili kancelariji, jer ste tu vezani za svakodnevicu, koja je maksimalno tehnološki uključena – brza komunikacija, dostupnost, informacije, ne možemo da zamislimo dan bez toga, u svom svakodnevnom okruženju. Dakle, idite na pecanje. Na kampovanje. Da ložite vatru i gledate u zvezde. Da se izmestite iz tehnološkog sveta koji je brzinu ubrzao do momentalnosti. Diskonektujte se iz virtuelnog sveta i uključite senzore i veštine koje ste zapostavili.

Šta će se desiti kad vas tri dana nema na mreži?

Prava je istina da to apsolutno niko neće primetiti. Svi su toliko zauzeti, toliko priključeni i toliko okrenuti sopstvenim problemima i zadovoljstvima, da na vas uopšte niko ne misli. Nećete zateći inboks pun poruka tipa “gde si, šta se dešava s tobom?” Tri dana u svetu svakodnevne momentalnosti prođe za tri sata. Sad, kad biste nestali bez odjave i upozorenja na mesec dana, verovatno bi bilo drugačije. A da li biste podivljali za to vreme? Ne, ne biste. Samo biste usporili do normalne brzine življenja.

Istine o isključivanju tehnologije Akustična verzija života Istine o isključivanju tehnologije: Akustična verzija života

Šta ako nešto morate da zabeležite?

Pa znate, postoji jedna drevna veština koja se upražnjava olovkom na papiru i zove se pisanje. Ručno. Pešice. Ponesite beležnicu i olovku, sedite pod zvezdama uz vatricu i napišite sastav o svom akustičnom doživljaju sveta. Napišite pismo. Čik. Prvo ćete otkriti da mešate ćirilicu i latinicu i da ste zaboravili pisana slova. I posle šest rečenica boleće vas ruka i ukočiće vam se prsti. Nemojte toliko da stežete olovku i da pokušavate da njome klikćete po papiru, samo je držite ovlaš i vucite, crtajući slova. Znate ono, azbuka. Brzo sad jedno preslišavanje, od A do Š. Ako znate sva slova azbuke, to je dobar znak – akustika života još uvek odzvanja u vama, niste postali robot.

Wannabe TV

Editors choice