Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Draft

Otkrivamo: Ko su trojica najhladnokrvnijih fudbalera sveta?

Upravo su eksplozivnost i hladnokrvnost pred golom dovele još jednog majstora „bubamare“, Luisa Suareza, do vrhova svetskog fudbala. Na njegovom primeru teško je govoriti o pojedinačnom golu, već pre o ukupnom skoru, kao i o karakterističnom stilu igre. Pre samo nekoliko dana u meču protiv Real Sosijedada, ponovo je demonstrirao svoje umeće. Iako ljubitelji fudbala ne očekuju da susreti Barselone i ekipe iz Baskije budu krupan zalogaj za Katalonce, okolnosti u duelu 19. kola španske lige nikako nisu išle u prilog timu sa Nou Kampa. Nakon što su izgubili pet od sedam mečeva La lige odigranih na Anoeti, Barsa se suočavala sa negativnom tradicijom, što je verovatno uticalo na fudbalere na psihološkom planu i dovelo do zaostatka od dva gola tokom utakmice. Međutim, poslednjom u nizu svojih majstorija, posle Paulinjovog pogotka iz 39. minuta, Luiz Suarez uspeo je da vrati u igru katalonski klub. Temperamentni Urugvajac umirio je loptu i savršeno iskontrolisao pravac njenog kretanja. Golman Sosijedada Heronimo Rulji ostao je ukopan u mestu. Već dvadesetak minuta kasnije, Suarez je rutinski postigao i drugi gol, kojim je Barsa stekla prednost, čime je još jednom pokazao zašto ga smatraju jednim od najboljih napadača današnjice.

X17+ 360 SPEED Otkrivamo: Ko su trojica najhladnokrvnijih fudbalera sveta?

Kako bi ispratio potrebe svetskih imena fudbala i bio u rangu igrača koji i u najstresnijim trenucima ostaju hladnokrvni i pribrani, adidas Football predstavio je nove modele Cold Blooded kopački Predator 18+, NEMEZIZ 17+ 360 AGILITY, X17+ 360 SPEED, kao i COPA18.1. Nagle promene pravca kretanja, eksplozivnost, brzina i kontrola nad loptom obeležile su neke od „najhladnokrvnijih“ golova u istoriji fudbala, a sva četiri nova modela adidas kopački dizajnirana su upravo sa ovim predispozicijama – one stabilizuju pokrete, pružaju dvostruku zaštitu zglobova i adekvatnu potporu pete. Kopačke dolaze u kombinaciji bele, crvene i crne boje, a za neke od njih su se, pored Suareza, odlučili i Geret Bejl, Mesut Ozil i Pol Pogba.

NEMEZIZ 17+ 360 AGILITY Otkrivamo: Ko su trojica najhladnokrvnijih fudbalera sveta?

Odavno važi teorija da talenat nije presudan u fudbalu – nisu dovoljne samo izuzetna veština i dobra fizička forma. Da bi se neko od igrača vinuo u nebesa i pomerio granice ovog sporta, neophodni su odvažnost da se preuzme inicijativa i briljira kad je najteže, da se ostane smiren i hladnokrvan pred golom. Uostalom, lekciju iz nedelje u nedelju šalju najbolji!

Wannabe TV

Editors choice