Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Pet faza prihvatanja savremene tehnologije za retro tipove

Pet faza prihvatanja savremene tehnologije za retro tipove

1/3

Da li znate da još uvek postoje ljudi koji uopšte nemaju profil ni na Facebook-u, a kamoli na nekoj drugoj društvenoj mreži? A ne biste za njih rekli da su matori, da ih je pregazilo vreme i da uopšte ne kapiraju savremene trendove. Štaviše, oni koriste računare i internet, za svoja specifična interesovanja, za gledanje filmova, slanje meilova, naučna istraživanja… Prihvatili su oni savremenu tehnologiju, ali koriste je na retro način, kao šortkat do biblioteke, recimo. A ima i onih koji su odavno bake i deke i vrlo su aktivni na društvenim mrežama. Svako sa datumom rođenja u nekom periodu prošlog veka prihvati donekle tu savremenu tehnologiju – tačno do onog nivoa do koga kapiraju da im je korisna, praktična, zabavna. Ali to nikad ne ide lako i brzo, nego se odvija u fazama, kao i svako prihvatanje neželjenih promena.

Pet faza prihvatanja savremene tehnologije za retro tipove2 Pet faza prihvatanja savremene tehnologije za retro tipove

Šta će meni mobilni telefon?

Neko kome je sećanje na život bez tehnologije bliži nego vrtoglave tehnološke promene i ko je sve loše vesti do pre deset godina primao preko fiksnog telefona, pa ga posmatra sa zebnjom svaki put kad zazvoni, imaće žestok otpor prema mobilnom telefonu. Mogućnost da ti loša vest zazvoni u džepu u bilo kom trenutku, bilo gde da se nalaziš, prilično je razumljiva u tom kontekstu. Ali, deca imaju mobilne. To što ih imaju i svi ostali, nije argument. Ali porodične veze jesu. Naspram mogućnosti da se u svakom trenutku čuješ sa detetom, ili nekom drugom bliskom osobom iz familije, ili sa bliskim prijateljem, bledi zebnja od loših vesti. Mobilni je koristan. Neki što veći, sa velikim ekranom i krupnim tipkama na tastaturi. Otpor se pretvara u izazov i ponos kad se savladaju osnovne funkcije.

Wannabe TV

Editors choice