FOX, vodeći svetski zabavni kanal, objavio je da je međunarodna premijera sedme sezone serije “Okružen mrtvima” zakazana za ponedeljak, 24. oktobar 2016. godine.

Međunarodna premijera ove uspešne dramske serije na FOX kanalima biće samo 24 časa posle američke, i to na preko 125 teritorija, među kojima je i Srbija.

TWD 703 GP 0526 0224 RT Premijera nove sezone serije Okruženi mrtvima

Naše junake smo na kraju 6. sezone ostavili na kolenima pred Neganom (Džefri Din Morgan), zastrašujućim vođom nove grupe negativaca. Sve do ovog trenutka Rik i njegova grupa su uspevali da prežive konflikte s drugim grupama, bolest, glad, nezamislive gubitke i, naravno, ogroman broj živih mrtvaca. Zahvaljujući tome, postali su neustrašivi. Našli su sigurnost i stabilnost. Napravili su dom.

TWD 703 GP 0602 0171 RT Premijera nove sezone serije Okruženi mrtvima

Na početku sedme sezone, ta moć će im biti oduzeta… Mislili su da je svet njihov, ali nisu bili u pravu. Tokom prve polovine sedme sezone, naša grupa je razjedinjena, slomljena, neki njeni članovi su izgubljeni, a ostali su potlačeni. Negan uspešno drži preživele pod kontrolom, brutalno ih primorava da žive po njegovim pravilima pokazujući im kakve užasne stvari se dešavaju onima koji ne poslušaju. Ostali likovi, koji ne znaju šta se desilo, odvojili su se od grupe slučajno ili po sopstvenom izboru, ali saznaće da ne mogu da izbegnu preobražaj sveta u kome su se našli. Svet nije onakav kakvim su ga zamišljali. Veći je i još opasniji.

TWD 705 GP 0628 0015 RT Premijera nove sezone serije Okruženi mrtvima

Na najvećem svetskom Comic Con-u u San Dijegu nije otkriveno ništa u vezi s neizvesnim krajem prethodne sezone, ali producent Skot M, Gimpl i autor Robert Kirkman obećavaju da će prva epizoda sedme sezone biti vredna čekanja i da će gledaoci saznati koji od glavnih likova će napustiti seriju. Pored najave da će Džefri Din Morgan, koji tumači lik Negana, postati deo stalne glumačke postave, prikazana je i fotografija novog živopisnog lika Ezekiela (igra ga Kari Pejton), koji je poznat čitaocima stripa kao lider nove grupe preživelih.

TWD7 Melissa Red Portrait 3402 DNG as Smart Object 1 Premijera nove sezone serije Okruženi mrtvima

Potvrđeno je da je “Okružen mrtvima” najtraženija TV serija i prema poslednjim istraživanjima ima najveći “prosečni globalni rejting traženosti”1. Šesta sezona adaptacije stripa Roberta Kirkmana postigla je skok gledanosti od 37% u odnosu na prethodnu sezonu, što ju je učinilo FOX-ovom serijom broj jedan u svetu.

FOX je pionir modela simultanih premijera širom sveta, najviše 24 sata nakon američke premijere i ostaje jedini međunarodni emiter koji se služi ovom strategijom. Kao i prethodne, sedma sezona će se sastojati od 16 epizoda i biće emitovana iz dva dela. Prvih osam epizoda gledaćemo od 24. oktobra, a drugih osam u februaru 2017.

Comments