Nadgradna i viseća rasveta pruži veći izbor dizajna i zauzima centralno mesto u planiranju uređenja prostora. Prednost ove rasvete je to što se može, uz planiranje potrebnih instalacija, postaviti na različite površine, a i estetski učinak je kompleksniji i upečatljiviji. Ogroman izbor oblika, materijala i veličina lustera, lampi i drugih svetiljki, pruža vam obilje mogućnosti kada je dekor i ambijent u pitanju.

Viseća rasveta je dobar izbor za prostorije sa višim plafonima, a one mogu izgledati rustično ili modernistički, elegantno ili ambijentalno, u skladu sa ostatkom dizajna i vizuelnog identiteta prostora.

Zanimljivi lusteri, šinski sistemi i druge neobične viseće ili zidne svetiljke mogu se uklopiti i u minimalistički stil opremanja prostora i istaći njegove čiste linije, praktičnost i funkcionalnost.

Ako niste sigurni u kom pravcu da krenete, ili želite da kopirate neki stil koji vam se dopao, a niste sigurni da li je to izvodljivo u vašem prostoru, najbolje je da se posavetujete sa stručnjacima. Predlozi dizajnera su jednako važni, kao i reč majstora koji ugrađuje instalacije, jer realizacija svake zamisli zavisi od njene realne izvodljivosti. Razmišljajte i o potrošnji električne energije i upotrebi štedljivih sijalica i LED rasvete, koje u smislu trajnosti i ekonomičnosti svakako imaju prednost nad klasičnom rasvetom.

Naslovna fotografija: instagram.com/creativeinspomagazine

Brankica Milošević

Comments