Tanka je linija između raskošne “momačke gajbe” i prave “muške pećine”. Zapravo, jednostavno je uspostaviti ravnotežu između muževnog doma koji kombinuje otmen stil sa dovoljno elemenata koji prostor čine autentičnim. Ako želite da oplemenite svoj životni prostor, i učinite ga prijatnim i nesvakidašnjim, ovo su pojedine ideje koje možete primeniti…

Neusaglašenost je sasvim u redu. Zapravo, toplo je preporučljiva

Dizajnerka Suzanne Kazler je jednom rekla: “A room should feel collected…not decorated”, i u potpunosti smo saglasni s njenom tvrdnjom kad je u pitanju uređenje muškog prostora. Ako želite da izbegnete to da vam stan izgleda kao Ikea katalog, kombinujte predmete iz različitih mesta i epoha – na primer, stari kauč sa modernom upečatljivom foteljom.

Pojedine stvari su samo za prikazivanje

Muškarci obično kupuju stvari koje žele da koriste, što je dobra navika – osim u slučaju uređenja doma. Naravno da vam je potrebno negde gde ćete sesti i odmoriti, kao i deo za smeštanje posuđa, ali će vam enterijer izgledati nepotpuno bez nekoliko dekorativnih elemenata. Oplemenite ga nekom drvenom ili keramičkom skulpturom, ili globusom… Bilo čim što vam se dopada.

Dodajte nešto staro

Dopuna prostora sa starim, iznošenim, izbledelim elementima vašem domu će obezbediti osećaj prijatnosti i muževnosti. Dobro mesto za potragu takvih predmeta je mamin ili bakin podrum ili tavan. Sentimentalna vrednost predmetu daje posebnu notu.

Dvaput razmislite pre nego što kupite tepih

Tepih je jedan od prvih elemenata koje primetite kad uđete u nečiji životni prostor. Uglavnom ga prati viša cena, pa ga ne tretirajte kao otirač. Predlažemo vam da nabavite neki hrabriji – možda orijentalni ili sa životinjskim printom.

Comments