Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Enterijer

Uređenje doma za savremene momke

Minimalizam 90-tih

Inspirisani minimalizmom devedesetih godina prošlog veka, dizajneri koriste bledo drvo i tehnike tkanja u linearini dizajn nameštaja – pitanje je trenutka kada će se tartan sa sportskih staza preseliti u dnevni boravak, kažu analitičari trendova. Drži se laganog nameštaja čistih linija i ubaci raznobojne jastuke, čiji raspored (i navlake u boji) možeš stalno da menjaš.

Art-deko

Ako ne želiš elemente grandža i bohoa (nekad se to zvalo “hipi”), već nešto otmenije i uglađenije, potraži inspiraciju u prostorima uređenim u art-deko maniru. To je trend koji pokazuje tendenciju istrajavanja. Dakle, malo sjaja (metal, ili metalik boja), pliš, brokat, ili svakako neki materijal koji ima zlatast ili srebrnast sjaj, zakrivljene linije, umetničke slike (ili reprodukcije) na zidovima… Ubaci malo ružičaste (zavesa, stolice, stolnjak…) i malo mesingane (ramovi za slike, lampa, svećnjak…) i pogodio si fazon.

Umetnička dela

To ne moraju da budu samo slike – tu su rezbarije, grafike, kolaži, skulpture, upotrebni predmeti – i ne moraju imati neki poznat potpis. To može biti rad nekog prijatelja, ili nešto što si sam kreirao. Umetnički radovi uvek oplemenjuju prostor. Takođe, možeš svoje zidove ukrasiti grafitima, ili ih oslikati – kad se sledeći put bude krečilo, to će biti prilika za nova umetnička dela.

Kuhinja – srce doma

Porodica i prijatelji najviše vole da se okupljaju u kuhinji – tamo gde se sprema hrana, uvek je najveselije, najkućevnije i najprijatnije. Uredi svoju kuhinju tako da bude gostoljubiva i da omogućava “protok”. To znači, izbaci trpezarijski sto i ubaci neki manji, koji će biti smešten uz zid, da bi bilo više prostora za kretanje. Gosti mogu da sede i na rasklopivim stolicama i tabureima dok ljušte krompir i seckaju luk, da bi pomogli u pripremanju nadeva za pitu (pod hitno nauči da praviš pitu, krajnje je jednostavno, a doneće ti nebrojeno mnogo poena u krugu prijatelja, kao i kod osoba za koje si emotivno zaniteresovan).

———————————————————————————————————————————————-

izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

 

Wannabe TV

Editors choice