“Žene treba voleti, ne razumeti”, kaže Oskar Vajld. Stari šmeker hteo je da kaže da se muškarci okanu ćorava posla. Premda zaista ima žena koje niko ne može da razume, muškarci olako dižu ruke od pokušaja da shvate žensko ponašanje. Nisu u svemu kao mi, a lenj muški mozak hoće da sve muške osobine projektuje na ženu, jer mu je tako lakše. Ali evo nekoliko činjenica koje će vam pomoći da ih bolje razumete, za one savremene muškarce koji žele da mućnu glavom. Neće vam otkriti sve o ženama, ali će možda ublažiti nesporazume.

023 5 činjenica o ženama

Nije važno kako ti to kažeš, važno je kako ona to oseti

Muškarci primaju svet razumom. Žene ga osećaju. “Lepa si!”, “Baš si seksi!”, “Skroz si moderna, majkemi!” Šta god saopštite ženama, to je samo beznačajna reč ukoliko ne oseti da to zaista i mislite. Bilo bi dobro da pre nego što bilo šta saopštite dami, dobro ili loše, razmislite o tome da li zaista to i mislite, da li zaista to i osećate, kao i kako će ona to primiti.

013 5 činjenica o ženama

Razum i osećajnost, a ne razum ili osećajnost

‘Ajd da se ne lažemo. Žene nisu operisane od logike i razuma. Isto kao što i muškarci imaju osećanja. Društvo nas vaspitava tako da muškarac svoja krije, a žene su prepuštene same sebi kad je mozganje posredi. Naprosto se potrudite da komunikaciji uzmete u obzir kako će se žena osećati povodom onog što govorite. Takođe razmislite o tome zašto joj nešto saopštavate i kako, jer možda se ispod vašeg “razumnog” krije neko osećanje koje želite da iskažete. Čak i ako ste osećajan muškarac, ne zavaravajte se da će vam biti lako. Žene vole takve tipove, ali od njih očekuju veći stepen razumevanja. Pamet u glavu.

Comments