Trgovci su se od uvek trudili da mušteriju zadrže što duže u svojoj radnji iznoseći im različite modele, dozvoljavajući im da isprobavaju iste…U devetnaestom veku, neki od njih su se dosetili da naprave sobe za čaj, u okviru svojih butika, gde je kupac mogao, opušteno uz ovaj topli napitak, da odluči šta će da kupi.

Savremeni trgovci su sve to podigli na još viši nivo. Tako danas u svetu, posebno u radnjama poznatih brendova, možete čak i da ručate. Mnogi od njih se utrkuju da pored svoje ponude odevnih predmeta, naprave i što bolji restoran u samoj prodavnici, koji će podjednako privući kupce, kao i recimo odelo ili kravata.

Predstavljamo vam nekoliko najpoznatijih i najbolje uređenih tzv. “in-store” restorana.

Umami burger

umami burger1 Najlepši restorani u okviru radnji za muškarce

Iako ne očekujte da u radnjama ekskluzivne garderobe koju potpisuje Fred Segal, možete da pojedete hamburger, to je ipak moguće. U ovom restoranu u Santa Monici specijalizovali su se za debele hamburgere koji su začinjeni ljutim kečapom i gurmanskim prelivom, a sve to u vazdušastoj lepinji.

Le Water Bar

le water bar1 Najlepši restorani u okviru radnji za muškarce

Sigurno da ne možete ni da zamislite Pariz, kao prestonicu mode, bez bar jedne ovakve radnje. Naravno da i u francuskoj prestonici u prodavnici Collete, možete jesti u restranu “Le Water Bar“. Međutim, kod njih možete lagano da ručate neku od njihovih svežih salata.

Rose Cafe

rose cafe1 Najlepši restorani u okviru radnji za muškarce

Bilo da ste u Londonu, Tokiju, ili Njujorku i uđete u radnju Dover Street Market, ne propustite da prezalogajite nešto u pekari “Rose“. Veliki izbor slanih peciva je nešto što će vam tamo ponuditi.

Armani Ristorante

armani1 Najlepši restorani u okviru radnji za muškarce

Ovaj restoran je, podjednako kao i sve od ovog brenda, luksuzan. Nalazi se u Istanbulu, Milanu, Tokiju i Njujorku, a na njihovom meniju su, naravno, italijanski specijaliteti. Njujorški “Armani Ristorante” nalazi se na vrhu prostora, odakle se futuristički izgrađenim stepenicama spuštate do prodavnice Armani na Petoj aveniji.

Freds

freds1 Najlepši restorani u okviru radnji za muškarce

U američkim radnjama Barneys u Čikagu, Los Anđelesu i Njujorku možete uživati u dobrom ručku. Njihov specijalitet je topla salata od jastoga, koja se služi uz parče nekog težeg mesa preko kojeg se stavlja boranija, mladi kompir i sve to zalije francuskim majonezom.

Olivera Denčić

Comments