Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Karijera i biznis

Kako da kontrolišeš nivo stresa na poslu

Struktuirajte svoje slobodno vreme

Napravite plan za naredni vikend, ili predstojeće praznike i neradne dane. Šta je na redu od aktivnosti van posla, koje čekaju na vas, ili kojima jedva čekate da se pozabavite? Možda prvo da sredite garažu, a onda da malo svirate sa ekipom, sa kojom se odavno niste sastali, jer niko nije imao vremena (ili da odete sa društvom na fudbal, izlet, koncert…). Odredite i dan u kome ćete biti sami sa sobom, pogledati neki film, čitati, odmarati se i uživati u dokolici. Organizujete i struktuirajte svoje slobodno vreme – iako vam se čini da biste mogli danima samo da spavate, ispunite slobodne dane aktivnostima, koje će vas, zauzvrat, napuniti pozitivnom energijom i elanom, koji donosi promena atmosfere i svakodnevne poslovne rutine.

Pravite pauze na poslu na svaka dva sata

Prvo, ne možete držati budnu pažnju duže od dva sata, zato napravite pauzu pre nego što osetite da gubite koncentraciju, zevate i kočite se. Ustanite, prošetajte, pijte vode, protegnite se, idite do toaleta, proćaskajte sa kolegama. I mala pauza je dovoljna da vam se mozak “resetuje” da možete da nastavite sa radom.

Jedite, ne preskačite obroke

Jedite redovno i jedite zdravo. Nemojte preskakati obroke, jer nemate vremena za jelo. Kad radite gladni, to uključuje u vašem organizmu odbrambeni mehanizam “bori se ili beži” i kreće lučenje adrenalina, kako biste imali dodatnu energiju da izgurate posao do kraja. Ali to loše utiče na vaše nadbubrežne žlezde i na opšte zdravstveno stanje i formu. Napravite pauzu i doručkujte. Posle dva sata napravite pauzu i pojedite jabuku. Dva sata posle toga napravite pauzu za ručak. Na taj način nećete stresirati organizam gladovanjem preko dana i prejedanjem u večernjim satima, kad najzad dođete kući.

Radite vežbe disanja

Naučite nekoliko tehnika disanja – trodelno joga disanje, disanje stomakom, duboki udisaji na nos i izdisaj na usta, brojanje i disanje (izdah dvostruko duži od udaha), disanje sa pauzama i zadržavanjem daha sa punim i sa ispražnjenim plućima… I kad se osećate preopterećeno i shvatate da vam stvari izmiču iz ruku i da što više žurite, više grešite, radite nekoliko minuta neku od vežbi disanja. Pored energetskog učinka, svesno i pravilno disanje će dovesti više kiseonika do vašeg mozga, pa ćete biti sposobniji da rešite problem.

Bavite se antistres rekreacijom

Vežbajte jogu, meditirajte, vozite bicikl, trenirajte neku borilačku veštinu – sve su to odlične aktivnosti za kanalisanje stresa i fizičko i mentalno osnaživanje i uravnoteženje.

Ispunite svoje ciljeve

Često ste pod stresom ako ne uspevate da se pomaknete s mesta i da nešto uradite sa svojim životom. Napravite plan, preduzmite prvi korak, krenite iz bilo kog pravca ka svom cilju, ma koliko se njegovo ispunjenje činilo dalekim, jer to je jedini način da jednom do njega i stignete, kao i da se osećate kao čovek.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice