Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

10 poruka mudrosti Aldousa Huxleya: Formiraj svoje novogodišnje odluke prema njima

Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Pozitivne osobine koje treba da istakneš u razgovoru za posao

Pozitivne osobine koje treba da istakneš u razgovoru za posao

1/2

Biće mudro da budete spremni da navedete svoje pozitivne osobine u razgovoru za posao, bilo da poslodavac od vas to neposredno traži, ili da ih u razgovoru posredno prikažete, govoreći o svom poslovnom iskustvu i problemima koje ste rešavali. Evo nekih potrebnih i cenjenih osobina – ali ako ih nemate, ili za njih nemate konkretan primer u svom iskustvu, bolje je da ih ne potežete. Bolje da ostavite utisak neiskusne osobe koja je volja da uči i spremna da vredno radi, nego nekoga ko se neosnovano hvali.

Sposobnost prilagođavanja

To znači da ste spremni da izađete iz rutine i da radite i na terenu i samostalno i timski, da osmišljavate, kao i da delujete i sprovodite. Ako niste dinamična osoba, spremna da se prilagodi svim radnim zadacima i okolnostima, onda verovatno niste dorasli poslu koji zahteva visoku sposobnost prilagođavanja.

Sposobnost da se dobro organizujete

Dobra organizacija je gotovo polovina svakog posla. To ne znači da ćete uleteti u gužvu i raditi više stvari odjednom, nego da ćete mudro odrediti prioritete i jedan po jedan zadatak skidati sa liste. Dajte neki primer o tome kako organizujete svoj radni dan, kako raspoređujete podatke i dokumentaciju i kako određujete šta je najvažnije, ili čime ćete se prvo pozabaviti. Neke osobe vole da prvo odrade lakše i nezahtevnije poslove, da raščiste prostor za ono teže i zahtevnije – ali često, to je obično odlaganje težih i neprijatnijih zadataka. Dobro organizovane osobe se prvo hvataju u koštac sa najtežim zadacima u vreme kada im je najviši nivo radne energije, odnosno u prepodnevnim satima, dok jednostavnije poslove ostavljaju za drugi deo dana, kada mogu da uspore tempo.

Pokažite koliko ste motivisani

Ponekad je motivacija mnogo važnija od svega ostalog, jer kad vam je stalo da nešto uradite kako treba, onda ste spremni i da se tome do kraja posvetite. Plata je nagrada za vaš rad, ali ne bi trebalo da bude najveći deo motivacije – važnije je da pronalazite sebe u onome što radite, da vam je stalo da stavite na probu, potvrdite i unapredite svoje sposobnosti. Ako mislite da u tom poslu možete postići lični napredak i razvoj, to je dobar motiv, a ako svojim radom možete da doprineset napretku i razvoju firme, ili svoje okoline, to je još bolji motiv.

Wannabe TV

Editors choice