Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Pozitivne osobine koje treba da istakneš u razgovoru za posao

Pozitivne osobine koje treba da istakneš u razgovoru za posao

1/2

Biće mudro da budete spremni da navedete svoje pozitivne osobine u razgovoru za posao, bilo da poslodavac od vas to neposredno traži, ili da ih u razgovoru posredno prikažete, govoreći o svom poslovnom iskustvu i problemima koje ste rešavali. Evo nekih potrebnih i cenjenih osobina – ali ako ih nemate, ili za njih nemate konkretan primer u svom iskustvu, bolje je da ih ne potežete. Bolje da ostavite utisak neiskusne osobe koja je volja da uči i spremna da vredno radi, nego nekoga ko se neosnovano hvali.

Sposobnost prilagođavanja

To znači da ste spremni da izađete iz rutine i da radite i na terenu i samostalno i timski, da osmišljavate, kao i da delujete i sprovodite. Ako niste dinamična osoba, spremna da se prilagodi svim radnim zadacima i okolnostima, onda verovatno niste dorasli poslu koji zahteva visoku sposobnost prilagođavanja.

Sposobnost da se dobro organizujete

Dobra organizacija je gotovo polovina svakog posla. To ne znači da ćete uleteti u gužvu i raditi više stvari odjednom, nego da ćete mudro odrediti prioritete i jedan po jedan zadatak skidati sa liste. Dajte neki primer o tome kako organizujete svoj radni dan, kako raspoređujete podatke i dokumentaciju i kako određujete šta je najvažnije, ili čime ćete se prvo pozabaviti. Neke osobe vole da prvo odrade lakše i nezahtevnije poslove, da raščiste prostor za ono teže i zahtevnije – ali često, to je obično odlaganje težih i neprijatnijih zadataka. Dobro organizovane osobe se prvo hvataju u koštac sa najtežim zadacima u vreme kada im je najviši nivo radne energije, odnosno u prepodnevnim satima, dok jednostavnije poslove ostavljaju za drugi deo dana, kada mogu da uspore tempo.

Pokažite koliko ste motivisani

Ponekad je motivacija mnogo važnija od svega ostalog, jer kad vam je stalo da nešto uradite kako treba, onda ste spremni i da se tome do kraja posvetite. Plata je nagrada za vaš rad, ali ne bi trebalo da bude najveći deo motivacije – važnije je da pronalazite sebe u onome što radite, da vam je stalo da stavite na probu, potvrdite i unapredite svoje sposobnosti. Ako mislite da u tom poslu možete postići lični napredak i razvoj, to je dobar motiv, a ako svojim radom možete da doprineset napretku i razvoju firme, ili svoje okoline, to je još bolji motiv.

Wannabe TV

Editors choice