Sve češće razmišljate da se upustite u preduzetništvo, jer vam je dosta ograničavanja, sporosti ili nemogućnosti da napredujete u svom poslu, trošenja energije u radu za druge. Evo razloga zbog kojih treba da ostvarite svoje ambicije i pokrenete sopstveni posao.

Odgovornost je samo vaša

Niko vam neće prigovarati što ste zakasnili pet minuta i meriti vam radno vreme, ali kad krenete u samostalni posao, bićete najodgovorniji i najprisutniji – ako su vaše ambicije usmerene na to da sami sebi raspoređujete radno vreme, verovatno će vam najviše odgovarati rad od kuće i mogućnost da pravite pauze kada vam odgovara, ili da radite noću, ako ste tada najproduktivniji. Ako morate da radite deset i dvanaest sati, to vam neće biti tako teško, kao kada ste radili prekovremeno i remetili svoje planove zbog potreba firme, jer radite za sebe.

Mnogo toga ćete naučiti

Savladaćete mnoge korisne veštine – pored onih koje se tiču ovladavanjem tehnologijama, ili usavršavanja znanja i umeća, naučićete se samodisciplini, odogovornosti, savesnosti i upravljanju vremenom. Naučićete da se suočavate sa teškoćama i da ih efikasno rešavate, a to spada u oblast rada na sebi i koristiće vam u svim životnim aspektima.

Comments