Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Karijera i biznis

Uloga spiritualne inteligencije u liderstvu 21. veka

Postavljanjem pravih pitanja otključavate blokade i omogućate uvid u srž problema i podstičete sposobnost da podelite ono što shvatate i mislite.

Uvažavanje suprotstavljenih stavova je pametna strategija za podsticanje inovacija. Uz poštovanje i zajedničku svrhu, moguća je saradnja koja može podstaći napore za održivost preduzeća i podizanje radne kulture na viši nivo.

Povezivanje obe hemisfere mozga, napredovalo je decenijama, podržano naukom koja uviđa kapacitete mozga koje na taj način možete dosegnuti.

Izrastanje od ličnog ka zajedničkom, podstiče saradnju – drugi nisu neprijatelji, već akteri, a međusobno povezivanje omogućava velika postignuća.

Svi ovi elementi nadograđuju se i prožimaju međusobno – meditacija i pažnja su suština brige o sebi – uzimanje pauze, razmišljanje, disanje, kanalisanje stresa, sticanje perspektive koja podiže svest i omogućava lični osećaj celovitosti. Identifikovanje i življenje iz viših ciljeva osnova je liderstva i organizacije, koja nadahnjuje, motiviše i obnavlja. Radoznalost, veštine slušanja i empatija omogućavaju dublji uvid i postavljanje pravih pitanja. Nadilaženje ega omogućava da radimo sa nesuglasicama, poštujući dostojanstvo svakog aktera i podstičući saradnju iznad koncepta pobede i poraza.

Liderstvo se razvija ka zahtevima savremenog čovečanstva, a da bismo ga doveli tamo gde treba da bude moraćemo da budemo otvoreni i razvijamo prakse i načine promišljenog slušanja, posmatranja i povezivanja, koji omogućavaju našem mozgu da angažuje i koristi sve svoje kapacitete.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice