Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Uloga spiritualne inteligencije u liderstvu 21. veka

Uloga spiritualne inteligencije u liderstvu 21. veka

Postavljanjem pravih pitanja otključavate blokade i omogućate uvid u srž problema i podstičete sposobnost da podelite ono što shvatate i mislite.

Uvažavanje suprotstavljenih stavova je pametna strategija za podsticanje inovacija. Uz poštovanje i zajedničku svrhu, moguća je saradnja koja može podstaći napore za održivost preduzeća i podizanje radne kulture na viši nivo.

Povezivanje obe hemisfere mozga, napredovalo je decenijama, podržano naukom koja uviđa kapacitete mozga koje na taj način možete dosegnuti.

Izrastanje od ličnog ka zajedničkom, podstiče saradnju – drugi nisu neprijatelji, već akteri, a međusobno povezivanje omogućava velika postignuća.

Svi ovi elementi nadograđuju se i prožimaju međusobno – meditacija i pažnja su suština brige o sebi – uzimanje pauze, razmišljanje, disanje, kanalisanje stresa, sticanje perspektive koja podiže svest i omogućava lični osećaj celovitosti. Identifikovanje i življenje iz viših ciljeva osnova je liderstva i organizacije, koja nadahnjuje, motiviše i obnavlja. Radoznalost, veštine slušanja i empatija omogućavaju dublji uvid i postavljanje pravih pitanja. Nadilaženje ega omogućava da radimo sa nesuglasicama, poštujući dostojanstvo svakog aktera i podstičući saradnju iznad koncepta pobede i poraza.

Liderstvo se razvija ka zahtevima savremenog čovečanstva, a da bismo ga doveli tamo gde treba da bude moraćemo da budemo otvoreni i razvijamo prakse i načine promišljenog slušanja, posmatranja i povezivanja, koji omogućavaju našem mozgu da angažuje i koristi sve svoje kapacitete.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice