Jeste pomislili nekad kako sve što bacate u kante za smeće u stvari može biti iskorišteno? Možda jeste, a možda i niste, budući da to sve zavisi od vaše kreativnosti i mašte koja se javlja u momentu. Jedna umetnica je došla upravo na tu ideju, da od stvari koje se šalju na reciklažu napravi nešto što će vas sigurno zapanjiti svojom lepotom i savršenim izgledom.

Sajaka Ganz je je umetnica, savremena umetnica iz Japana, ali je odrastala i u Japanu, Hong Kongu i u Brazilu. Svoja umetnička umeća iskazala je kroz različite skulpture koje je pravila od plastike za reciklažu, kao i one koja je reciklirana već, te je stvorila nešto sasvim novo što baš i nema prilike mnogo da se viđa.Skupljajući različite predmete od plastike, korak po korak stvarala je skulpture koje su zadivljujuće. Međutim, način na koji ovo radi će mnoge zaprepastiti, jer je “ukrala” način jednog velikog umetnika koji je istoriju umetnosti obeležio svojim radom.

Zapanjujuće skulpture od plastike za reciklažu Zapanjujuće skulpture od plastike za reciklažu Zapanjujuće skulpture od plastike za reciklažu2 Zapanjujuće skulpture od plastike za reciklažu
Comments