Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Zdravlje i fitnes

5 pića koja su najbolja za detoksikaciju

1/2

Bubrezi su filter vašeg organizma i potrebno im je pročišćavanje, da bi dobro radili svoj posao. Nije vam potrebna nikakva naročita detoksikacija, samo treba da održavate hidriranost – a neki napici su za i za hidrataciju organizma i za protočnost vaših bubrega, bolji od drugih!

Vino

Konzumiranje manje količine crvenog vina, smanjuje rizik od bolesti bubrega za značajnih tridesetak procenata. Oni koji već imaju problema sa bubrezima, konzumiranjem manje do čaše vina dnevno, smanjuju rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, za nešto manje od 30 odsto. Dakle, mera za “manju količinu” jeste jedna čaša (i manje) dnevno. Ako pijete više od toga, izazvaćete suprotan efekat, opteretiti bubrege i povisiti krvni pritisak.

Držite se jedne čaše vina dnevno, kako biste iskoristili prednosti ovog pića za bubrege.

vino 683x1024 5 pića koja su najbolja za detoksikaciju

Sok od brusnice

Brusnica sadrži jedinjenje koje je u stanju da zaustavi jednu od najupornijih bakterija – ešerihiju koli, koja najčešće napada mokraćne puteve i koja je u visokom procentu uzrok svih infekcija urinarnog trakta. Bubrezi su deo urinarnog trakta i sok od brusnice će in pročisititi i sprečiti upalu koju mogu da izazovu bakterije koje iz bešike nalaze put do bubrega, ako se infekcija ne leči i ne zaustavi na vreme. Ovakva infekcija, koja iz bešike “napada” bubrege, može se proširiti i na krvotok i ugroziti život, pa sok od brusnice treba da pijete i preventivno i ukoliko imate problema sa bešikom i mokraćnim putevima.

Preporučuje se dnevna doza brusnice, a čak ne mora ni da se pije – delotvorna su i zrna sušene brusnice, koja možete pojesti.

Wannabe TV

Editors choice